Florin Georgescu: BNR monitorizează, săptămânal, băncile greceşti

ELENA VOINEA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 iunie 2011

Banca Naţională a României (BNR) a luat măsuri preventive, de monitorizare atentă a subsidiarelor băncilor elene, susţine Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. "Banca Naţională a luat măsuri preventive, de monitorizare atentă prin raportări săptămâ-nale a băncilor respective (n.r. greceşti) în ceea ce priveşte principalii parametri care reflectă situaţia lor financiară, iar rezultatele aces-tor raportări au reliefat că sunt solide din punct de vedere financiar", a declarat, ieri, domnia sa.

Prim-viceguvernatorul BNR a adăugat că rata solvabilităţii băncilor româ-neşti cu capital grecesc este de 15,7%, în prezent, cu un punct procentual peste media sistemului bancar.

Domnia sa a precizat: "Poziţia de lichiditate a băncilor greceşti se prezintă în termeni confortabili, iar faptul că deţin inclusiv un portofoliu de titluri de stat le oferă posibilitatea de a accesa fonduri de la BNR prin instrumentele cunoscute. Nu în ultimul rând, faptul că au o solvabilitate foarte bună le face eligibile, ca atunci când va fi necesar Banca Naţională a României să intervină cu instrumentele necesare pentru susţinerea lichidităţilor respective".

Măsurile pe care Banca Centrală ar putea să le ia vor fi aplicate doar în situaţia în care unele bănci greceşti nu vor mai fi capabile să suţină subsidiarele din ţara noastră, ceea ce nu este cazul în prezent, potrivit lui Florin Georgescu, citat de Mediafax.

"Standard & Poor"s" (S&P) a redus, miercuri, ratingurile National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank (EFG), Alpha Bank şi Piraeus Bank, cu trei trepte, la "CCC", categoria "extrem de speculativ", după o decizie similară privind Grecia.

Analiştii băncii japoneze Nomura sunt de părere că situaţia cu care se confruntă Grecia va afecta România şi Bulgaria, iar consecinţele au început deja să se facă simţite, primul efect fiind reducerea creditării de către subsidiarele băncilor elene.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu pot sa cred asa ceva Kiri Dumneavoatra.Este incalificabil ! Sau NU?

    Am un credit la o banca greceasca. Nu e mare, e pe Euro. Intr-un an am observat ca EURIBOR-ul a crescut usurel si pe langa suma initiala ca transa lunara a mai aparut 1,0235 Euro.Sunt curios ce influente nefaste, caci benefice nu vad, ar putea avea aceasta situatie delicata din Grecia, asupra mea ca platitor al unui imprumut la o banca Greceasca, una din cele nomonalizate in text.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb