Florin Spătaru a declarat că a avut mai multe întâlniri cu marii producători din industrie şi i-au sesizat faptul că nu au contracte în vigoare, începând cu luna octombrie, pentru furnizarea de gaz, informează news.ro.
El a mai spus că aceşti mari consumatori sunt şi în situaţia de a îşi finaliza bugetele de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023 şi încă de la sfârşitul lunii august sunt într-o mare dificultate. "Trebuie să transmită un mesaj dacă vor avea în continuare contracte sau dacă vor trebui să ia măsuri suplimentare, eventual de reducere a forţei de muncă", a mai precizat ministrul Economiei, care a adăugat că este important ca Guvernul să se asigure că industria mare funcţionează.
"Este a treia întâlnire pe care o am cu industria pentru că mi-a fost sesizat faptul că aceşti mari producători din industrie nu au contracte în vigoare, începând cu luna octombrie în special, pentru furnizarea de gaz. Am menţionat către Ministerul Energiei, dar şi la nivelul Guvernului faptul că aceşti mari consumatori, ei reprezintă cam 80% din consumul de gaz industrial din ţară, aproximativ trei miliarde de metri cubi de gaz pe an, aceşti mari consumatori neavând contracte şi fiind în situaţia de a îşi finaliza bugetele de venituri şi cheltuieli pentru anul 2023, încă de la sfârşitul lunii august, sunt într-o mare dificultate. Trebuie să transmită un mesaj dacă vor avea în continuare contracte sau dacă vor trebui să ia măsuri suplimentare, eventual de reducere a forţei de muncă", a explicat Florin Spătaru, joi seara la Antena 3.
El a adăugat că este de maximă importanţă să fie asigurată funcţionarea industriei pentru a avea sustenabilitate economică şi în dezvoltarea economiei, mai ales în cotnextul crizei la energie.
"Un mare consumator, o mare platformă industrială, trebuie să ţineţi cont că are în jurul ei sute, chiar mii de companii mici şi anume întreprinderile mici şi mijlocii. Ei sunt furnizorii de materii prime pentru aceste companii şi tocmai de aceea este important să ne asigurăm că industria mare funcţionează. Trebuie să ţinem cont că aceste preţuri mari la gaz, la energie, suprapuse peste disfuncţionalităţile pe linia de aprovizionare reprezintă o ameninţare potenţială pentru economia românească", a mai precizat ministrul Economiei.
1. Situația e belită
(mesaj trimis de Anonim în data de 04.08.2022, 20:43)
Situația e belită - Romania nu va trebui sa economisească gaz pentru că nu mai are industrie iar aia pe care încă o mai are, se închide și trimite oamenii acasă, adică sărăcie garantată
Îmi place pozitia secretarului de stat:
"Spuneți bah proștilor, faceți contacte la gaz la preturi enorme sau trimiteți oamenii acasă, hotarati-va odată!
2. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 04.08.2022, 22:02)
Pieptanatul vopsit "a tras un semnal de alarma": falimente si somaj.