FMI:  Economia Angliei se va contracta fără un acord privind Brexitul

V.D.
Internaţional / 17 septembrie 2018

Economia Angliei se va contracta fără un acord privind Brexitul

Economia britanică se va contracta, dacă ţara părăseşte anul viitor Uniunea Europeană fără un acord privind Brexitul, iar serviciile financiare vor avea de suferit în cazul oricărui acord, se arată în raportul anual al Fondului Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters.

FMI se aşteaptă ca PIB-ul Regatului Unit să urce cu 1,5% în 2018 şi în 2019, dacă se ajunge la un acord cuprinzător privind Brexitul, comparativ cu un avans de 1,75% în cazul rămânerii în UE, situaţie în care serviciile financiare nu vor fi afectate.

Lipsa unui acord cu UE va duce la o contracţie, a avertizat luni directorul general al FMI, Christine Lagarde.

"Cu cât plecarea va fi mai turbulentă, cu atât vor fi mai grave consecinţele. Daţi-mi voie să fiu clară: comparativ cu situaţia de astăzi a Marii Britanii, de membru al pieţei unice europene, toate posibilele scenarii privind Brexitul vor duce la costuri pentru economie şi, la un nivel mai redus, pentru întreaga Uniune Europeană", a afirmat oficialul FMI, adăugând: "Cu cât sunt mai mari impedimentele la adresa comerţului în noua relaţie, cu atât vor fi mai costisitoare. Ar trebui să fie destul de evident, dar se pare că uneori nu este".

Fondul Monetar Internaţional a apreciat că există o gamă "descurajator de mare" de probleme care trebuie rezolvate înainte de Brexit.

Creşterea Regatului Unit - a cincea economie globală - a încetinit după referendumul din iunie 2016, iar PIB-ul nu reuşeşte să înregistreze acelaşi ritm ca alte state dezvoltate.

Ministrul Britanic de Finanţe, Philip Hammond, prezent la conferinţa de presă alături de Christine Lagarde, a declarat că Executivul "trebuie să acorde atenţie" avertismentelor FMI privind Brexitul.

Şi premierul Theresa May a avertizat că alternativa la acordul ei cu Uniunea Europeană privind Brexit-ul este "niciun acord".

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, însă nu există până acum un acord privind ieşirea totală din UE. Opozanţii premierului Theresa May se învârt în jurul problemei, iar unii dintre parlamentari insistă pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016. Opozanţi ai şefei Guvernului, din Partidul Conservator, au ameninţat că vor vota împotriva unui acord, dacă May nu este dispusă la compromis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb