Rusia ar putea să nu îşi mai plătească datoriile

FMI: Rusia ar putea să nu îşi mai plătească datoriile

C.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 14 martie 2022

"Rusia s-ar putea să nu îşi onoreze plata datoriilor în urma sancţiunilor fără precedent aplicate de statele occidentale din cauza invaziei sale asupra Ucrainei, dar acest lucru nu ar declanşa o criză financiară globală", a declarat recent directorul Fondului Monetar Internaţional(FMI) Kristalina Georgieva, transmite Reuters. În cadrul emisiunii "Face the Nation",CBS, oficialul a menţionat că sancţiunile impuse au deja un impact "sever" asupra economiei ruse şi vor declanşa o recesiune profundă în această ţară chiar în cursul acestui an însă efectele se vor propaga, de-asemenea, în ţările vecine care depindeau de aprovizionarea cu energie din Rusia şi care au avut deja ca rezultat un val de refugiaţi comparabil cu cel din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sancţiunile limitează, de asemenea, capacitatea Rusiei de a accesa resurse şi de a-şi achita datoriile, ceea ce înseamnă că o neplată nu mai era considerată "improbabilă", a spus şefa FMI care a adăugat că un default "deocamdată, nu" ar putea declanşa o criză financiară în întreaga lume. Expunerea totală a băncilor faţă de Rusia se ridică la aproximativ 120 miliarde de dolari, sumă care, deşi nesemnificativă, "nu era relevantă în mod sistemic", a spus ea.

FMI va revizui în scădere previziunea anterioară pentru o creştere a economiei globale de 4,4% în 2022, ca urmare a războiului, dar traiectoria generală a rămas pozitivă a menţionat oficialul. Creşterea a rămas solidă în ţări precum Statele Unite, care s-au recuperat rapid după pandemia de Covid-19, a spus Georgieva, conform căreia impactul cel mai sever ar fi după creşterea preţurilor mărfurilor şi inflaţiei, ceea ce ar duce la foamete şi insecuritate alimentară în anumite părţi ale Africii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb