Fondul de pensii facultative Stabil, administrat de Generali, autorizat

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 februarie 2009

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat cel de-al unsprezecelea fond de pensii facultative, respectiv Stabil, fond administrat de S.C. "Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private" S.A, se arată într-un comunicat al CSSPP.

Ieri, Consiliul CSSPP a luat decizia privind autorizarea prealabilă a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat Bancpost (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat Interamerican (fond absorbant), în urma iniţiativei reprezentanţilor acestora.

Autorizarea Fondului de Pensii Facultative Stabil constituie ultima etapă parcursă de S.C.Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. în vederea demarării efective a activităţii de marketing precum şi a activităţii de administrare a activelor acestui fond de pensii facultative.

Fondul de Pensii Facultative STABIL, cu grad mediu de risc, a fost autorizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Normei 3/2006 privind autorizarea fondului de pensii facultative.

Astfel, pe piaţa pensiilor private vor funcţiona 11 fonduri de pensii facultative, administrate de către 9 companii autorizate, supravegheate şi controlate de către CSSPP.

Procesul de autorizare a fuziunii celor două fonduri din Pilonul II, Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat Interamerican (fond absorbant), cuprinde două etape, prealabilă şi definitivă, potrivit prevederilor normei 14/2008 care stabileşte reguli privind protecţia participanţilor în această situaţie. Autorizarea definitivă a fuziunii va putea fi decisă numai după o consultare a participanţilor cu privire la noile condiţii ale fondului absorbant.

Administratorul fondului absorbit va trimite participanţilor, în scris, cu confirmare de primire, noile condiţii ale prospectului fondului absorbant şi îi va informa asupra posibilităţii de transfer fără penalităţi, în decurs de 90 de zile calendaristice, în cazul în care aceştia nu agreează noile condiţii. Astfel, în termen de 90 de zile calendaristice de la data publicării anunţului privind fuziunea, participanţii care nu sunt de acord cu noile condiţii ale fondului absorbant se vor putea transfera fără penalităţi de transfer la un alt fond de pensii administrat privat.

Preluarea participanţilor care nu s-au transferat de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant cât şi preluarea activelor rămase după transferul participanţilor la alte fonduri de pensii administrate privat se vor efectua după obţinerea autorizării definitive a fuziunii, atunci când va începe derularea efectivă a operaţiunii de fuziune a fondurilor de pensii administrate privat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb