Fondul European de Investiţii - o nouă sursă pentru finanţarea IMM-urilor

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 24 ianuarie 2007

Ministrul Finanţelor Sebas­tian Vlădescu a semnat, ieri, cu Banca Europeană de Investiţii memorandumul privind Fondul European de Investiţii, de 100 milioane de euro, destinat finanţării întreprinderilor mici şi mijlocii. Fondul va deveni operaţional, cel mai probabil, în luna mai şi nu are o perioadă limitată de funcţionare.

"Fondul va aduce în România produsele financiare dedicate IMM-urilor şi va funcţiona ca un fond de investiţii cu mai multe componente: pentru participarea la capitalul social, inclusiv pentru capitalul de risc, pentru microcreditare, scheme de garantare", a explicat Vlădescu.

Sumele care vor intra în FEI vor proveni de la Comisia Europeană şi vor fi considerate ca absorbţie de fonduri europene. Fondul se înfiinţează, iniţial, cu 100 milioane de euro, dar sumele care vor fi acordate pentru finanţare vor fi reutilizate, în sis­tem "revolving", pentru că vor reintra în fond şi vor fi realocate altor IMM-uri. "Nu suntem legaţi de distribuţia lor către IMM-uri, dacă banii stăteau la Ministerul Economiei, sumele erau trase treptat", a mai spus Vlădescu.

Banii nu sunt sub formă de granturi şi, prin urmare, vor fi aplicate dobânzi. Ministrul Finanţelor a spus că nivelul dobânzilor nu a fost încă stabilit şi nici managementul nu a fost, încă, desemnat. "Administrarea se va face printr-o societate de administrare. Ministerul Finanţelor va fi reprezentat în Consiliul de supravghere", a precizat Vlădescu.

Principalul avantaj al Fondului va fi posibilitatea de accesare a fondurilor europene mai rapid şi nu treptat, pe măsură ce fiecare IMM va putea depune aplicaţia şi poate primi suma. "Firmele trebuie să facă aplicaţie după regulile pe care le vom decide când fondul va deveni funcţional", a mai arătat minis­trul finanţelor. Banca Europeană de Investiţii, principalul ins­trument de promovare a finanţare a Comisiei Europene, va contribui prin constituirea acestui fond în România la absorbţia fondurilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb