Fondul Mezzanine Management a devenit acţionar la Amethyst Radiotherapy

Elena Deacu
Companii #Sănătate / 11 mai 2015

Eliaz Omer, directorul general executiv al grupului Amethyst

Eliaz Omer, directorul general executiv al grupului Amethyst

Amethyst vrea extinderea la 20 centre de radioterapie până în 2020, totalizând investiţii de 100 milioane de euro

Fondatorii reţelei de centre de terapie Amethyst Radiotherapy au confirmat astăzi operaţiunea prin care un administrator de fonduri tip mezanin a devenit acţionar în companie, injecţia de capital permiţând Amethyst finanţarea proiectelor de investiţii în centre performante de radioterapie din România şi străinătate.

Amethyst Radiotherapy Limited a precizat că fondul de investiţii Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a participat la majorarea de capital social aprobată de companie la finalul lunii aprilie 2015 în vederea susţinerii şi dezvoltării afacerii prin deschiderea de noi centre în mai multe ţări din Europa, inclusiv în România. Urmare a acestei operaţiuni, fondul administrat de Mezzanine Management a devenit acţionar în Amethyst Radiotherapy Limited şi a extins finanţarea acordată iniţial la o valoare cumulată de aproximativ 25 milioane euro. În prezent, grupul Amethyst deţine în România două centre de radioterapie deschise la Bucureşti şi Cluj-Napoca şi are în plan inaugurarea unui alt centru în Timişoara. De asemenea, prin reţeaua internaţională Amethyst sunt oferite tratamente de ultimă generaţie şi pacienţilor din Polonia şi Franţa iar planul de dezvoltare vizează deschiderea de noi centre în Germania, Franţa şi Bulgaria.

Fondul de investiţii Accession Mezzanine Capital III, administrat de Mezzanine Management, a devenit acţionar în companie ca urmare a majorării de capital aprobate luna trecută, după ce în 2014 a acordat Amethyst o facilitate de credit de tip mezanin în valoare de 21 milioane euro.

"Nou pe piaţa serviciilor medicale din domeniul oncologic, conceptul Amethyst a fost dezvoltat pentru a oferi o şansă bolnavilor de cancer, folosind tehnica IMRT-VMAT - cea mai performantă soluţie de tratament a acestei maladii. Ne bucură încrederea arătată acestei iniţiative şi în perspectivele de dezvoltare viitoare de către partenerul nostru strategic, fondul Accession Mezzanine Capital III. Am pornit în 2012 cu primul centrul deschis în România şi suntem mândri că putem replica conceptul şi pe alte pieţe, în beneficiul unui număr cât mai mare de pacienţi", a declarat Eliaz Omer, directorul general executiv al grupului Amethyst.

Serviciile de asistenţă juridică pentru Amethyst Radiotherapy Limited în legătură cu intrarea Accession Mezzanine Capital III în acţionariatul societăţii, precum şi în legătură cu finanţarea în valoare de 21 milioane euro din 2014, au fost oferite de Ţuca Zbârcea & Asociaţii, cu o echipă coordonată de Gabriela Anton, Managing Associate. "Această tranzacţie a fost extrem de interesantă pentru noi, ca avocaţi, întrucât ne-a permis consolidarea expertizei de drept bancar financiar într-un domeniu specializat, cu o componentă importantă de private equity ce o diferenţiază de structurile clasice de creditare, finanţările de tip mezanin fiind de altfel relativ rare în România. O altă provocare a constat în supervizarea echipelor de avocaţi din mai multe jurisdicţii implicate (România, Cipru, Franţa şi Polonia). Ne bucură faptul că primim din ce în ce mai des mandate ce implică coordonarea unor tranzacţii multijurisdicţionale, în linie cu gradul de maturitate şi profesionalism pe care l-am atins", a precizat avocatul Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Amethyst intenţionează extinderea la o reţea de 20 centre de radioterapie până în 2020, totalizând investiţii de 100 milioane de euro. Primul centru Amethyst Radiotherapy deschis în România este reprezentat de Centrul de Radioterapie Amethyst, situat în apropierea Bucureştiului. Clinica şi-a început activitatea în septembrie 2012 şi pune la dispoziţia pacienţilor servicii de oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, imagistică medicală de tip computer tomografie, psihologie şi nutriţie. În octombrie 2014, Amethyst a inaugurat centrul de radioterapie din Cluj-Napoca, unde sunt oferite servicii de oncologie medicală, radioterapie, brahiterapie, imagistică medicală (Computer tomograf) etc. Compania deţine o echipă medicală formată din 160 specialişti, este membra a Organizaţiei Institutelor Europene de Cancer (OECI) şi are colaborări cu importante centre medicale europene precum Universitatea Wurzburg din Germania, Institutul Curie din Paris şi Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb