Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investment se va lista la BVB

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2011

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investment se va lista la BVB

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investment (NEPI), proprietarul mai multor proiecte imobiliare în România, se va lista la BVB până la finalul lunii martie, a declarat Dan Weiler, directorul executiv pe Corporate Finance Investment Banking la BCR, citat de Mediafax. Astfel, NEPI va fi primul fond de investiţii imobiliar listat la BVB, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Dan Weiler a spus: "Vrem să realizăm listarea până la finalul lunii martie. Va fi o listare tehnică, fără IPO (ofertă publică în vederea listării - n.r.). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) şi de la Londra, pe segmentul AIM". Prospectul de lis-tare va fi întocmit de intermediarii Intercapital Invest şi BCR.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund, şi deţine circa 30 de proprietăţi imobiliare, majoritatea în România. La începutul acestui an NEPI a anunţat că a finalizat achiziţia imobilului de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti, dezvoltat de compania Portland Trust, pentru care a plătit 27,6 milioane de euro, preluând totodată şi datorii de 73,6 milioane de euro.

New Europe a preluat anul trecut de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Piteşti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan şi o unitate Bricostore, valoarea tranzacţiei fiind de circa 21 milioane euro. NEPI a mai achiziţionat de la Avrig 35, în 2008, un portofoliu format din 18 proprietăţi din diferite oraşe, închiriate către Raiffeisen Bank, pentru 46,3 milioane de euro. Anterior, în 2009, fondul a cumpărat de la BelRom parcul comercial European Retail Park Brăila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achiziţie a unui proiect imobiliar realizat în acel an în România. Tranzacţia prevedea preluarea a trei proiecte de retail dezvoltate de firma Belrom Real Estate şi era structurată în două componente, respectiv bani cash şi acţiuni emise de companie.

Consiliul de Administraţie al BVB a decis, la finalul lunii noiembrie, introducerea REITs (Real Estate Investment Trusts) pe piaţa de la Bucureşti.

REITs-urile includ atât companiile care investesc în proprietăţi imobiliare, cât şi instrumentul financiar în sine. Produsele REITs au fost create prima dată în SUA din nevoia de a realiza un instrument financiar care să facă legătura între investiţiile în proprietăţi imobiliare şi piaţa de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb