Fondurile de pensii, 40% din totalul activelor administrate de "Allianz-Ţiriac"

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 februarie 2010

În total, valoarea activelor aflate în administrarea Allianz-Ţiriac la nivel consolidat la sfârşitul lui 2009 a depăşit 1,5 miliarde de lei.

În total, valoarea activelor aflate în administrarea Allianz-Ţiriac la nivel consolidat la sfârşitul lui 2009 a depăşit 1,5 miliarde de lei.

Allianz-Ţiriac a realizat venituri din prime brute subscrise de 1.286 milioane lei, în 2009, în scădere cu 97 milioane de lei faţă anul 2008. În schimb, rezultatul activităţilor de asigurări marchează o evoluţie pozitivă a profitabilităţii, atât în ceea ce priveşte operaţiunile de asigurări generale, cât şi pe cele de asigurări de viaţă, potrivit unui comunicat al companiei.

Activităţile derulate în 2009 în domeniul administrării pensiilor au adus o consolidare a poziţiei Allianz-Ţiriac pe acest segment de piaţă. La sfârşitul anului trecut, numărul participanţilor la fondurile de pensii obligatorii şi facultative administrate de Allianz-Ţiriac era de 1.300.564 persoane, dintre care pes­te 93% (circa 1.213.000 clienţi) au plătit cel puţin o contribuţie. Valoarea activelor nete aparţinând acestor clienţi, aflate în administrarea Allianz-Ţiriac, era de 606 milioane de lei, la 31.12.2009.

În total, valoarea activelor aflate în administrarea Allianz-Ţiriac la nivel consolidat (aferent activităţilor de asigurări generale, de viaţă şi de pensii); la sfârşitul lui 2009, a depăşit 1,5 miliarde de lei, înregistrând o majorare de aproape 50% faţă de finele lui 2008. Această creştere a fost susţinută, în primul rând, de multiplicarea de aproape trei ori a activelor fondurilor de pensii administrate de Allianz-Ţiriac, care au ajuns să reprezinte 40% din totalul activelor aflate în administrarea Allianz-Ţiriac pe segmentele de asigurări şi pensii.

Pe segmentul de asigurări generale, subscrierile realizate în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2009 s-au situat la 1.198 milioane de lei, aceas­tă valoare fiind cu 6 procente mai redusă decât cea înregistrată cu un an înainte (1.277 milioane de lei venituri din prime în 2008). Cheltuielile cu despăgubirile, în schimb, s-au majorat cu aproape 90 milioane de lei, de la 816 (în 2008) la 906 milioane lei, în 2009.

Asigurările casco deţin, în continuare, cea mai importantă pondere în structura portofoliului de asigurări generale. În 2009, veniturile din prime brute subscrise pe această clasă de asigurări au fost de 720 milioane de lei, evidenţiind o scădere cu 8 pro­cente faţă de 2008.

Pe clasa de asigurări de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor din accidente auto (RCA obligatorie), subscrierile companiei au depăşit 225 milioane lei, înregistrând o creştere cu 18 procente faţă de anul 2008.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, profitul operaţional a înregistrat o creştere uşoară de circa 3 procente, apropiindu-se de 9 milioane de lei. Comparativ cu 2008, veniturile din prime subscrise au scăzut cu 18 milioane de lei, până la o valoare de 88 milioane de lei în 2009. Scăderea a fost determinată aproape exclusiv de răscumpărările şi reducerea volumului de poliţe nou-vândute pe clasa de asigurări de viaţă legate de investiţii, produsele din această categorie reducându-şi ponderea în portofoliul de asigurări de viaţă al companiei până la 55% (de la 62% în 2008).

În cazul produselor tradiţionale de asigurări de viaţă - care oferă, pe lângă protecţie financiară, acoperirea riscurilor investiţionale prin garantarea unor randamente minime anualizate pentru activele adminis­trate - vânzările s-au conservat în 2009, situându-se la acelaşi nivel înregistrat cu un an înainte, de 40 milioane de lei.

Directorul general al Allianz-Ţi­riac Asigurări, Cristian Constantines­cu, a declarat că, în ceea ce priveşte perspectivele de creştere a afacerilor, nu are aşteptări foarte mari de la 2010: "Proiecţiile noastre anticipează scăderea pieţei pe ambele segmente de asigurări - generale şi de viaţă - şi, în acest context vom fi mulţumiţi dacă la nivelul Alli­anz- Ţiriac vom reuşi să ne conservăm afacerile. Pe termen scurt vom continua să insistăm pe dezvoltarea unor programe în măsură să ne plaseze într-o poziţie cât mai bună în vederea fructificării oportunităţilor de creştere pe care noi le vedem a reapărea undeva în cursul anului 2011".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb