Fondurile de pensii trebuiau să-şi anunţe rezultatele până ieri

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iunie 2011

În ansamblul lor, fondurile de pensii private au avut un profit de peste 106 milioane euro în 2010 pentru participanţi, în creştere cu peste 60% faţă de 2009.

În ansamblul lor, fondurile de pensii private au avut un profit de peste 106 milioane euro în 2010 pentru participanţi, în creştere cu peste 60% faţă de 2009.

Administratorii din sistemul pensiilor private au fost obligaţi să publice, pe pagina proprie de internet, până ieri, raportul anual de informare a participanţilor despre activitatea desfăşurată în anul calendaristic precedent, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). "Raportul anual oferă o imagine reală, corectă şi completă asupra activităţii de administrare a fondurilor de pensii private", se arată în comunicatul CSSPP.

Comisia reaminteşte că adminis-tratorii fondurilor de pensii aveau obligaţia să transmită, până pe data de 15 mai, în scris şi cu titlu gratuit fiecărui participant, informaţii despre evoluţia contului de pensie privată în anul precedent, activul personal, respectiv despre numărul de unităţi de fond şi valoarea acestora, precum şi date despre situaţia financiară a fondului de pensii private şi cea a societăţii de administrare a respectivului fond de pensii.

Participanţii pot solicita în mod expres administratorului de fond îndeplinirea obligaţiilor de informare, având posibilitatea de a apela, în ultimă instanţă, la CSSPP pentru soluţionarea eventualelor probleme de comunicare apărute între participant şi reprezentanţii fondului de pensii. CSSPP îndeamnă participanţii să se adreseze administratorului fondului de pensii private la care au aderat, pentru reactualizarea datelor de contact înscrise în adeziune, cu ocazia fiecărei modificări a acestor date.

În ansamblul lor, fondurile de pensii private au avut un profit de pes-te 106 milioane euro în 2010 pentru participanţi, în creştere cu peste 60% faţă de 2009.

Peste 5,52 milioane de participanţi contribuiau la sistemul de pensii private la finele lunii aprilie 2011, dintre care 5,29 milioane de persoane erau înregistrate în Pilonul II şi aproximativ 235 mii de participanţi contribuiau la cele 13 fonduri de pensii facultative.

Valoarea activelor nete înregistrată, la aceeaşi dată, de fondurile de pensii administrate privat a fost de 5.059,34 milioane lei, în timp ce fondurile de pensii facultative deţineau active de 372,30 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb