Fondurile de pensii trebuie să depună situaţiile financiare pentru 2008 până la 15 aprilie

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 februarie 2009

Documentele care trebuie depuse de către diferitele entităţi din sistemul de pensii private la CSSPP şi după caz la Ministerul Finanţelor Publice: bilanţ, cont de profit şi pierdere, situaţia modificărilor capitalului propriu, situaţia fluxurilor de trezorerie, note explicative ale situaţiilor financiare anuale, date informative.

Documentele care trebuie depuse de către diferitele entităţi din sistemul de pensii private la CSSPP şi după caz la Ministerul Finanţelor Publice: bilanţ, cont de profit şi pierdere, situaţia modificărilor capitalului propriu, situaţia fluxurilor de trezorerie, note explicative ale situaţiilor financiare anuale, date informative.

Regulile de întocmire şi depunere a situaţiilor financiare anuale de către entităţile din sistemul de pensii private au intrat în vigoare de ieri, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Normei 2/2009.

Norma conţine prevederi referitoare la termenul de depunere, conţinutul, regulile de întocmire, precum şi entităţile responsabile pentru întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare.

Printre cele mai importante prevederi ale normei se numără termenul de depunere a situaţiilor financiare anuale pentru 31 decembrie 2008 - 15 aprilie 2009. Potrivit actului normativ, situaţiile financiare se vor păstra timp de 10 ani.

De asemenea, actul normativ stipulează, cu titlu de obligativitate, documentele care trebuie depuse de către diferitele entităţi din sistemul de pensii private la CSSPP şi după caz la Ministerul Finanţelor Publice: bilanţ, cont de profit şi pierdere, situaţia modificărilor capitalului propriu, situaţia fluxurilor de trezorerie, note explicative ale situaţiilor financiare anuale, date informative. Norma conţine şi instrucţiuni de întocmire a situaţiilor financiare anuale. Pentru entităţile care nu au avut activitate în ultimul exerciţiu financiar norma conţine instrucţiuni speciale aplicabile acestora.

Potrivit acestui act normativ, situaţiile pentru exerciţiul financiar al anului 2008 trebuie întocmite şi depuse de către următoarele entităţi: fondurile de pensii facultative şi fondurile de pensii administrate privat; administratorii de fonduri de pensii facultative şi/sau fonduri de pensii administrate privat; brokerii de pensii private; administratorii de fonduri de pensii facultative care sunt societăţi de asigurare; administratorii de fonduri de pensii facultative care sunt societăţi de administrare a investiţiilor.

Actul normativ a fost adoptat în vederea actualizării, pentru exerciţiul financiar 2008, a reglementărilor care stabilesc regulile de întocmire şi depunere a situaţiilor financiare anuale de către entităţile din sis­temul de pensii private.

Actul face parte din seria reglemetărilor contabile emise periodic de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), în scopul asigurării unor seturi unitare de reguli contabile şi a unui mecanism eficient de funţionare în întocmirea şi depunerea fiecărei raportări semestriale şi la fiecare proces de închidere a situaţiilor financiare anuale. Periodicitatea emiterii unor astfel de reguli derivă din schimbările impuse de mediul economic de la un exerciţiu financiar la altul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb