Fondurile suplimentare alocate pentru "Prima casă" vor fi puse la dispoziţia băncilor

Mina Irina
Bănci-Asigurări / 9 octombrie 2016

Fondurile suplimentare alocate pentru "Prima casă" vor fi puse la dispoziţia băncilor

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat alocarea pe bănci a celor 500 de milioane de lei, sumă totală cu care a fost suplimentat plafonul de garanţii pentru programul "Prima Casă", fondurile urmand sa fie disponibile finantatorilor de mâine, potrivit unui comunicat de presă.

Finanţatorii care au primit plafoane sunt: Banca Românească, Banca Transilvania, BancPost, Bank Leumi, BCR, BRD, CEC Bank, Credit Agricole, Garanti Bank, ING Bank, Marfin Bank, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen şi Unicredit.

Hotărârea privind suplimentarea cu 500 de milioane de lei a plafonului total de garanţii care pot fi emise anul acesta în cadrul Programului "Prima casă" a fost adoptată de Guvern în şedinţa din 28 septembrie. Fondurile suplimentare vor fi utilizate pentru acoperirea cu prioritate a solicitărilor de acordare a unei finanţări garantate în cadrul Programului, aflate în diverse stadii de aprobare şi pre-aprobare la finanţatori.

Plafonul de garanţii pentru anul 2016 al Programului "Prima casă" a mai fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, în luna mai. Astfel, după cele două suplimentări, plafonul de garantare al acestui program guvernamental va fi, în acest an, de 2,69 miliarde de lei.

În total, de la lansarea Programului în 2009 şi până la finalul lui august 2016, au fost acordate 197.608 garanţii în valoare totală de 16,88 de miliarde de lei.

În acest moment, rata de neplată de către beneficiarii programului Prima Casă este de 0,3%, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Singurul caruia ii pasa de familia tanara !

    1. Ciolos continua sprijinirea schemei Ponzi pe care a implementat-o Boc la cererea FMI via BNR.

      Contribuabilii vor achita garantiile catre banci, iar tinerii de grija carora mor escrocii recuperatori vor ramane pe drumuri. 

      Nu-i mai bine in chirie la Hadarean, Stanescu, Vasiliu, Mitache sau la alti sponsori ai GCCC?

    Back in bussines poftiti la un Cre.....dit pentru ca.....sa. Avem pt fraieri case mici, proaste si scumpe cum nu gasesti nicaieri in lumea civilizata, cu apa calda ar zice uni. Acum e momentul dobanda e mica ca peste un an maxim doi va bagam un robor de zici ca e colonoscopie cu carbid.

    1. Hahahaaaaa, ce glumet si priceput esti. E putin debusolant cand zici "va bagam roborul de zici ca e" pentyru ca lasa sa se inteleaga ca roborul e ceva decis de o persoana sau un grup de persoane.

      Esti extraordinar cum stii tu evolutia de peste un an a unui indice dar probabil esti genul glumet si experimentat, care si-a luat casa pe credit in franci elvetieni pentru ca era dobanda mica si nu e prost ca restul berbecilor sa stea in case mici. Cat ai, 120 de mp? Pai esti boeir, sper ca nu ai probleme la plata creditului. Noi astia mai prosti, care nu ne pricepem la robor si la valute, stam in case mai mici, pe masura posibilitatii noastre de a plati. Ca nu suntem TEPARI NESPALATI cu toate ca tu ne suspectezi ca n-am avea apa calda. 

      Te vad insa glumet si ingrijorat. E simpla solutia: nu lua nici un credit. De ce sa te bagi singur ca prostu in gura camatarilor? 

      Ce ai facut Robulane ma, tata ma, tot cu prostii iesi pe piata? Trec azi pe Lamotesti sa masor apartam,entele, sa ma astepti parfumat. Nu lua bere bucegi ca nu beau. Il pup si pe mustacilas, prost la kila. 

      Niste analfabeti, asta sunt postacii gccc.

      Pretul in Munchen este de 5000 €/mp în afara centrului orașului. Prin Bucuresti, cam 1000-1200 €. Salariul este de vreo 4-5 ori mai mic. In Munchen nu a existat nicio Prima Casa. Ce nu reusesc prostanacii gccc sa inteleaga este ca atunci cand vine valul, ridica multe barci (nu pe toate). Bucurestiul a fost ridicat si asta le mananca ficatii. 

      In UE bastianii locuiesc in afara oraselor, centrele oraselor fiind adresat sclavilor pe spatele carora prospera parazitismul.

      In Bucuresti blocurile apar in jurul tevii cu rahat, tot acolo ingramadindu-se si taranii esuati in urban, crezand ca l-au apucat pe Isus de pasarica. 

      Exemplul Germaniei este foarte potrivit, romanii si germanii giind platiti sub salariul mediu in proportie de 70-80%.

      Pe valul de prosperitate din Romania, peste 90% din tranzactiile bazate pe credite ipotecare sunt Prima Casa, adica pe spatele statului, cum le place bancherilor sa paraziteze direct contribuabilul. 

      Adevarat sunt si glumet dar in oftica ta si priceput - Am tinut in mana mai multe dosare de credit decat ti-ai tinut tu in mana birlicu sa faci 3,143,14 adica pi si cu pi ca poate nici la matematica nu excelezi si nu incelegi cifrele alea cum de altfel demonstrezi ca nu intelegi cam nimic. Peste 90% din cererile de credit de la persoane fizice nu ar fi trebuit avizate sau maxim avizate la jumate din suma solicitata dar dupa cum ziceam oameni au vrut neaparat sa ia teapa de la banci si de la dezvotatorii imobiliari si acum se smiorcae ca e greu - nu mai bine plangeau la iesirea din sucursala 5 minute ca nu au luat credit decat acum 25 de ani. Acum o bagam pe aia ca de ce mi-o dat banca credit, ca nu o evaluat riscul corect, ca nu am stiut ca tre sa dau banii inapoi etc. Si din nou ADEVARAT nu sunteti TEPARI NESPALATI sunteti AIA care au LUAT TEAPA adia antonimul la smecheri. Probabil ca asa ai zis si de CHF ca nu are cum sa creasca cum zici acum si de ROBOR - vezi mata cat era prin 2006-2008 si cat e acum, si mai gandeste odata sau ghiceste in 3,143,14 daca o sa creasca o ba?

      Oricum, mi se pare fabulos sa stii de pe acum cat va fi roborul peste 1-2 ani. Decat sa stai sa-ti faci glumitele pe aici mai bine pune mana si fa niste carry trade. Sau esti tare numai la teorie, tipic pentru glumeti, si nu ai tupeul sa risti.

      Oricum, esti ratacit pe aici. Aici speculatorii imobiliari valutari care si-au luat locuinte peste ce isi permit cu credite in CHF ii injura pe cei care ii trag de maneca sa nu fure. Ei nu si nu, ca fura pentru acoperisul sub care isi cresc copiii si din cauza asta li se pare corect sa fure de la altii. 

      Pe de alta parte sa stii ca esti lejer slabut la glume si cred ca si la finante. Dwgeaba compari robirul din 2006 cu ce urmeaza acum (doar analfabetii economic CHF fac asta) pentru dimplul motiv ca e cu totul alta inflatie si Romania nu urmeaza sa-si liberalizeze piata de capital pentru a intra in UE in 2007. 

      Mai intai se depreciaza leul, creste inflatia pentru ca romanii consuma din import, dupa care BNR creste dobanda de referinta.

      Deci, stai pe leu ca ti-l cumparam noi cu dolari dupa ce este deja prabusit si atunci vom face si carry trade. 

      Bai tantalaule, au dreptate saracii cu duhul imprumutati in CHF cand zic ca bancarzii angajeaza tantalai. Inainre sa versi teoriile alea de clasa a 5-a cu roborul (zau ca rad chiar si astia ai lui Becula, Ban si Robul de tine) si sa anticipezi o devalorizare urmata de inflatie ar trebui sa te uiti la balanta contului curent, la rezervele BNR si la context. Dupa ce faci macar asta poti deschide gura legat de depreciere si abia apoi poti SPECULA cat o sa fie inflatia dupa care trebuie sa ghicesti in avans ce o sa faca BNR, cine o sa castige alegerile si ce politica fiscala o sa aiba si abia pe urma ai putea incerca sa ghicesti ce o sa fie cu roborul. Ca sa nu mai zic ca tre sa iei in calcul pt robor si disponibilitatea catre linii de finantare externe, eventual de la bancile mama. Da mataluta stii deja ca o sa creasca robirul ca in 2006-2008. Sunt mandru ca sunt contemporan cu oameni ca tine care pot prevedea viitorul.

      Bai agariciule, prostia asta ca cineva stie cum va evolua un curs sau o dobanda e teoria amaratilor cu credite in CHF. Ca sa poata da vina pe altii si sa poata dormi, ca sa nu fie fortati sa-si recunoasa prosta si lacomia. 

      Si dovada ca esti un trapadus din grupul infractional organizat al speculatorilor CHF e ca m-ai facut "bancher" doar pentru ca nu sunt un tantalache ca tine. 

      Nu, [Fragment eliminat, conform regulamentului], nu sunt bancher. Sunt doar un om care gandeste, spre deosebire de voi. 

      Keep calm ca va bate Dumnezeu, speculantilor! 

      Cârnățarii angajați pe poziții de bancheri n-au văzut ce avea să se întâmple în 2008.

      Nimeni nu știe, e imposibil, dar de asta culți fără caracter ca tinen-au bani, însă dau sfaturi. și le poartă tinerilor de grijă că rămân nețepuiți de bănci. 

    Bai astia care v-ati uitat 3 sec la Moise Guran cand schimbati canalele la TV sa dati pe desene animate ramaneti ma la Tom si Jerry ca si alea e prea grele pt voi. PS - In realitate Tom il haleste pe Jerry si banca iti ia casa daca nu platesti fie ca e fabulos sau nu.

    1. amice, tu nu pari sanatos la cap

      fa bine si lasa-ne

      prostiile tale golanesti sunt nimerite in wc-ul unde gandesti 

      Important e ca gandesc chiar si acolo, ideilor bune le plac spatiile mici. Noroc cu astia ca tine care gandesc in spatii ipotecate, fara voi nu era crestere economica si bunastare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb