Forţele ruse continuă bombardamentul în estul Ucrainei

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2022

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe Instagram: "Ochii tuturor mişcărilor şi regimurilor politice agresive din lume sunt în prezent îndreptaţi spre ceea ce ne face nouă Rusia. Va fi oare capabilă lumea să-i defere justiţiei pe adevăraţii criminali de război?".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe Instagram: "Ochii tuturor mişcărilor şi regimurilor politice agresive din lume sunt în prezent îndreptaţi spre ceea ce ne face nouă Rusia. Va fi oare capabilă lumea să-i defere justiţiei pe adevăraţii criminali de război?".

Armata rusă a continuat bombardamentele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde se pregăteşte de "'noi acţiuni'' după patru luni şi jumătate de război, potrivit responsabililor ucraineni, citaţi de France Presse, scrie Agerpres.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a scris pe Instagram: "Ochii tuturor mişcărilor şi regimurilor politice agresive din lume sunt în prezent îndreptaţi spre ceea ce ne face nouă Rusia. Va fi oare capabilă lumea să-i defere justiţiei pe adevăraţii criminali de război?".

În estul, la fel ca în sudul Ucrainei, sirenele de alarmă au răsunat în weekend, locuitorii orăşelului Drujkovka, la sud de Kramatorsk (est) fiind treziţi sâmbătă de un atac cu rachete, care a lăsat un crater enorm în faţa unui supermarket, ce a fost avariat, potrivit sursei menţionate.

Forţele ruse, care au anunţat la începutul lunii iulie că au preluat controlul asupra regiunii Lugansk, vizează acum regiunea Doneţk pentru a ocupa întregul bazin minier Donbas (est), controlat parţial din 2014 de separatiştii susţinuţi de Moscova, după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Statul Major ucrainean a raportat bombardamente ruseşti în est şi asupra Harkovului (nord-est), dar nu o ofensivă terestră, cu excepţia unei tentative asupra Dolomitne, în apropiere de Bahmut (est), potrivit Agerpres.

Cincisprezece persoane au fost ucise într-un orăşel din est, conform autorităţilor ucrainene

Cincisprezece persoane au murit, duminică, în urma unui atac al forţelor ruse la Ceassiv Iar, susţin autorităţile ucrainene, potrivit news.ro.

Atacul a avut loc noaptea în oraşul de aproximativ 12.000 de locuitori. Conform salvatorilor, 24 de persoane sunt încă sub dărâmături, inclusiv un copil, în timp ce alte cinci au fost scoase. Clădirea cu patru etaje a fost lovită de o rachetă rusă Uragan, a spus Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Doneţk.

Jurnaliştii AFP care au sosit la faţa locului după atac au văzut clădirea parţial prăbuşită, salvatori şi un excavator lucrând la curăţarea zonei.

Potrivit lui Pavlo Kirilenko, cel puţin 591 de civili au fost ucişi şi alţi 1.548 de răniţi până acum în regiunea Doneţk de la începutul invaziei ruse din 24 februarie, mai scrie agenţia de presă.

Rusia, care afirmă că întreprinde o "'operaţiune militară specială'' de demilitarizare a Ucrainei, neagă că ar viza civili.

SUA furnizează un nou ajutor umanitar Ucrainei, în valoare de 360 milioane de dolari

Statele Unite vor trimite un ajutor umanitar suplimentar Ucrainei în valoare de 360 milioane de dolari destinat în special pentru asigurarea populaţiei cu hrană, apă potabilă, asistenţă economică şi adăposturi, printre altele, a anunţat sâmbătă secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit EFE, preluat de Agerpres.

"Angajamentul nostru faţă de poporul ucrainean este ferm", a subliniat Blinken într-un mesaj pe contul său de Twitter, adăugând că banii "vor ajuta oamenii din Ucraina şi refugiaţii care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului brutal rusesc".

Conform Departamentului de Stat fondurile vor fi trimise prin două canale: 288 de milioane de dolari prin Departamentul propriu-zis şi peste 80 de milioane prin Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

"De la începutul războiului (...) Statele Unite au oferit o asistenţă umanitară de peste 1.280 de milioane de dolari pentru a face faţă acestei crize, iar noi suntem cel mai mare donator individual de asistenţă umanitară pentru Ucraina", subliniază Blinken în mesajul său.

Vineri, guvernul Statelor Unite anunţase un pachet suplimentar de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, constând în arme cu "o capacitate de precizie mai ridicată", inclusiv patru sisteme de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS) şi muniţie pentru aceste proiectile cu rază lungă de acţiune, conform Agerpres.

Zelenski a retras mai mulţi ambasadori ai Ucrainei din străinătate, inclusiv pe cel din Germania

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, precum şi pe alţi câţiva ambasadori, relatează Reuters, citând site-ul oficial al preşedinţiei de la Kiev, potrivit Agerpres.

Într-un decret care nu precizează motivele acestor destituiri, Zelenski a anunţat demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia şi Ungaria. Nu se ştie deocamdată dacă aceştia vor fi numiţi în alte posturi, comentează Reuters.

Zelenski le ceruse diplomaţilor ucraineni să obţină sprijin internaţional şi ajutor militar pentru Ucraina, în timp ce ţara încearcă să respingă invazia rusă declanşată în 24 februarie.

Melnik devenise cunoscut prin cererile sale repetate pentru mai mult sprijin din partea guvernului german, sub formă de arme grele, pe măsură ce atacurile Rusiei continuau, notează dpa.

Recent, el a fost criticat pentru o declaraţie controversată în care îi luase apărarea liderului naţionalist ucrainean Stepan Bandera, care a condus un grup responsabil de epurare etnică şi masacrarea a zeci de mii de polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Unele instituţii de presă germane, inclusiv ziarele Bild şi Suddeutsche Zeitung, au scris că Melnik urmează să fie mutat la Ministerul de Externe de la Kiev, citând surse ucrainene.

Relaţiile Kievului cu Germania - care depinde puternic de resursele energetice ruseşti - constituie un subiect sensibil, scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. VAD CA PITICUL , SE UITA URAT !!! INSEAMNA , CA AI MERGE PROST SI LUI , SI IMPERIULUI SAU !!! SI PROPAGANDA ROMANEASCA DE PE CAM TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE , A CAM DISPARUT CU TOTUL !!! SI LOR , LE MERGE PROST !!! INIMA MEA , SE RUPE DE DURERE !!!!!!! CE SA-I TRANSMIT PITICULUI ??? SA AI PARTE , NUMAI DE NECAZURI !!!!!!!!!!!!!

    1. Ucraineni nu ne iubesc,nu ne sunt prieteni,corect dar iti imaginezi ca rusii nu mai pot de dragul nostru.

      Nu isi imagineaza nimic, scrie ce primeste pe bilet.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb