Fost director al Electrocentrale Mureş - CET Iernut, trimis în judecată de DNA

F.A.
Anticorupţie / 15 noiembrie 2013

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Ştefan Harko, director executiv al Sucursalei Electrocentrale Mureş - Centrala Termoelectrică Iernut (la data faptelor), fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată, conform unui comunicat al DNA.

Alături de acesta, a fost trimisă în judecată şi Cristina Haţegan, inginer principal pe probleme de achiziţii în Compartimentul Achiziţii - Contracte Vânzări din cadrul Sucursalei Electrocentrale Mureş - Centrala Termoelectrica Iernut, (şef al Compartimentului Achiziţii Publice până la data de 01.04.2011), pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit rechizitoriului, Harko Ştefan, în calitate de director tehnic al Sucursalei Electrocentrale Mureş, în perioada aprilie 2006 - aprilie 2007, nu a adus la îndeplinire dispoziţiile exprese ale şefului său ierarhic de a se asigura contorizarea apei potabile furnizate către o societate comercială, zădărnicindu-se astfel orice posibilitate de măsurare a cantităţilor şi încasare, a contravalorii acestora.

"Mai mult, pentru a ajuta societatea comercială, în sensul de a-i crea un avantaj patrimonial prin neplata cantităţilor de apă potabilă furnizate, inculpatul a înmânat contractul de furnizare a apei inculpatei Haţegan Cristina care, deşi avea obligaţia, nu a făcut demersuri pentru înregistrarea lui în contabilitate", conform sursei citate.

Ulterior, în cursul anului 2007, când a devenit director executiv al Sucursalei Electrocentrale Mureş - Centrala Termoelectrică Iernut, Harko Ştefan a omis să facă orice demers necesar pentru a stopa furnizarea de apă potabilă, fără nici un titlu, către firma pe care o favorizase anterior ori să legalizeze prestarea acestui serviciu, se mai arată în comunicat. De asemenea, Harko a permis executarea clandestină a racordului de apă către beneficiar şi a trecut sub tăcere prestarea acestui serviciu. Ulterior, în calitate de director executiv, ştiind că societatea pe care o conduce furnizează fără nici un titlu şi absolut gratuit şi nelimitat apă potabilă către aceeaşi societate comercială pe care o favorizase anterior, inculpatul nu a efectuat nici un demers pentru legalizarea prestării serviciului.

"În modalităţile descrise mai sus a fost creat un prejudiciu în sumă de 10.699,34 lei în dauna Centralei Termoelectrice Iernut", precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Luduş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb