Fost director "Citigroup", acţionat în judecată de bancă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 mai 2010

Fost director "Citigroup", acţionat în judecată de bancă

Banca americană "Citigroup" Inc. a acţionat în instanţă un fost director al diviziei asiatice de tranzacţii valutare, Gautam Hazarika, acuzându-l că a furnizat informaţii confidenţiale către "Deutsche Bank" AG, înainte să se angajeze la banca germană.

Gautam Hazarika, care a lucrat în Singapore pentru "Citigroup", este, în prezent, şeful diviziei de vânzări corporate pentru Asia (exclusiv Japonia) din cadrul "Deutsche Bank", şi neagă acuzaţiile care i se aduc.

Potrivit băncii americane, Hazarika a încălcat în mod flagrant prevederile contractului său de muncă, res­pectiv obligaţiile ce îi reveneau, prin faptul că a trimis către "Deutsche Bank", "Standard Chartered" Plc şi către contul său personal, e-mailuri ce conţineau informaţii secrete privind tranzacţiile "Citigroup". Conform dosarului din instanţă, Hazarika a "explorat" şi o eventuală poziţie în cadrul băncii britanice "Standard Chartered".

"Citigroup" a lansat o anchetă internă după ce Toby Frei, şeful diviziei de vânzări de valută pentru Asia Pacific, a aflat că Hazarika a furnizat "totul" către "Deutsche Bank" în toamna anului trecut, când a socializat cu oficiali neidentificaţi din cadrul băncii germane. "Citigroup" arată că Hazarika a avut acces la informaţii confidenţiale, inclusiv la detalii ale clienţilor şi la strategii de business, iar transmiterea acestora afectează competitivitatea băncii.

"Nu există niciun mod prin care să arăt că acuzaţiile sunt false, decât dacă oficialii Deutsche Bank vor fi identificaţi şi vor confirma afirmaţia mea", a spus Hazarika, în declaraţia aflată la dosar.

Hazarika a lucrat pentru "Citigroup" vreme de 15 ani, începând din 1994, în India, după care a fost transferat în Singapore, în 2002. Hazarika s-a alăturat "Deutsche Bank" anul trecut.

Oficialii "Citigroup" şi cei ai "Deutsche Bank" nu au dorit să facă vreo declaraţie cu privire la cazul împotriva lui Hazarika. "Deutsche Bank" nu are calitatea de pârât în procesul intentat de banca americană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb