Fosta conducere a ADP, cercetată penal

V.D.
Anticorupţie / 4 mai 2018

Fosta conducere a ADP, cercetată penal

Fosta conducere a Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 Bucureşti, printre care şi fostul director general Eugen Milea, este cercetată pentru abuz în serviciu de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), într-un dosar privind supraevaluarea unor plante ornamentale şi a unor lucrări. Adaosul comercial practicat la unele dintre achiziţii era şi de 340 la sută, iar pentru reparaţii s-a cerutun preţ şi de 17 ori mai mare, prejudiciul fiind estimat la peste 80,5 milioane de lei.

Potrivit DNA, procurorii au dispus cercetarea penală pentru abuz în serviciu a cinci persoane din cadrul ADP Sector 1, suspectate într-un dosar privind supraevaluarea unor plante ornamentale.

Astfel, s-a început urmărirea penală faţă de Bechir Lucian, la data faptei şef al Serviciului, Milea Eugen, la data faptei director general, Andronie Daniel, la data faptei şef al Serviciului Juridic, dar şi faţă de Mihalache Anca şi Ocnaru Gabriel care la data faptei erau inspectori în cadrul Serviciului Achiziţii din cadrul ADP Sector 1.

"În perioada 2009 - 2018, funcţionari din cadrul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 Bucureşti, fără să existe o strategie bugetară care să cuprindă standarde de cost, au cheltuit suma de aproximativ 535.347.970 lei pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, precum şi pentru alte lucrări de întreţinere şi recondiţionare de echipamente de joacă şi mobilier urban. Din suma totală, 80.500.280 lei a fost alocată şi cheltuită cu încălcarea dispoziţiilor legale, cauzându-se o pagubă de aceeaşi valoare Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti, corelativ cu obţinerea unor foloase necuvenite de către firmele contractante", anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, în perioada 2009 - 2013, ADP Sector 1 a încheiat, între altele, cu diferite firme, patru acorduri cadru pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, pentru furnizarea şi montarea de garduri metalice, precum şi pentru reparaţii, întreţinere şi recondiţionare de echipamente de joacă şi de fitness în aer liber şi mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, mese de şah, mese de tenis).

"În acest context, suspectul Bechir Lucian, ca urmare a atribuţiilor de serviciu pe care le avea ca şef al Serviciului Achiziţii din cadrul ADP Sector 1, a supraestimat valoarea bunurilor şi lucrărilor ce urmau a fi achiziţionate în baza contractelor de întreţinere şi amenajare a spaţiilor verzi, precum şi valoarea contractelor de reparaţii, întreţinere şi recondiţionare de echipamente de joacă şi de fitness în aer liber şi mobilier urban. În acest fel, a permis ca firmele contractante să aplice preţuri exagerat de mari pentru bunurile livrate şi lucrările executate", mai spun procurorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb