Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, trimisă în judecată în alt dosar

E.D.
Anticorupţie / 19 mai 2014

Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, Viorica Oniga, aflată în arest preventiv în altă cauză, a fost trimisă astăzi în judecată de către procurorii din cadrul DNA pentru săvârşirea mai multor infracţiuni în formă continuată, informează Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat.

Potrivit acestuia, Viorica Oniga este acuzată de luare de mită în formă continuată (21 acte materiale), abuz în serviciu (18 acte materiale), complicitate la înşelăciune (18 acte materiale) şi fals intelectual ( 18 acte materiale ).

În speţă au fost efectuate cercetări în legătură cu modalitatea în care, în schimbul unor sume de bani şi în baza unor acte medicale falsificate, mai multe persoane au obţinut, fără drept, încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor care atestă acest fapt de către membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova. Certificatele au fost ulterior folosite de beneficiari pentru obţinerea unor sume importante de bani de la bugetul de public cu titlu de indemnizaţii de handicap, bugete complementare, indemnizaţii de însoţitor şi alte facilităţi prevăzute de lege pentru această categorie de persoane.

În acelaşi dosar mai sunt acuzate încă 11 persoane inculpate pentru dare şi luare de mită, complicitate la dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual şi material.

Viorica Oniga, de profesie medic, a fost trimisă în judecată şi în luna septembrie a anului trecut alături de alte 12 persoane, în dosarul certificatelor de handicap eliberate fraudulos la Prahova. Atunci ea era acuzată de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată, complicitate la infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, şi fals intelectual, în formă continuată. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb