FOŞTII CLIENŢI AI MILLENNIUM BANK: "OTP Bank este depăşită de situaţie după ce a preluat Millennium"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 ianuarie 2016

"OTP Bank este depăşită de situaţie după ce a preluat Millennium"

Diosi, OTP: "Am putea avea o problemă care vine din faptul că extrasul de cont arată altfel şi oamenii văd costurile într-un mod diferit, mai transparent"

PRECIZARE 14:52

În urma declaraţiei pe care domnul Laszlo Diosi, CEO OTP Bank, a făcut-o, astăzi, în BURSA, ca reacţie la plângerile doamnei Dana Dumitru, fost client Millennium Bank, aceasta a făcut următoarele precizări: "Da, extrasul de cont arată diferit. Dar în sens negativ. Parcurgându-l, nici măcar angajatul băncii nu poate formula o concluzie corectă.

Pentru că transparenţa la care face referire domnul Laszlo Diosi lipseşte cu desăvârşire: nu se specifică în acesta ce reprezintă anumite sume pe care clientul trebuie să le achite în plus.

Comunicarea dintre bancă şi clienţi este deficitară, aceştia din urmă primind informaţii contradictorii. Concret: în acest moment, clientul OTP Dana Dumitru nu înregistreaza nicio restanţă - potrivit asigurărilor angajaţilor din sucursala unde este deschis contul curent - dar are întârzieri la plată şi este somat să facă plata în termen de maximum 5 zile - potrivit înştiinţărilor trimise prin poştă şi sms de către «departamentul colectare»".

(E.O.)

-----------

OTP Bank este depăşită de situaţie după ce a cumpărat Millenium Bank şi nu ştie cum să procedeze cu oamenii preluaţi de la banca achiziţionată, sunt de părere foştii clienţi ai Millennium.

Dana Dumitru, debitor al băncii preluate de OTP Bank, ne-a povestit: "În decembrie, mi-am achitat rata până la 22 ale lunii, iar pe 26, a doua zi de Crăciun, am primit trei mesaje de la bancă în care eram informată că am restanţe. Am făcut sesizare, dar la începutul anului acesta am aflat că nu fusese înregistrată. În ianuarie, am mers la două sucursale şi nu m-am lămurit. La una mi-a spus că am restanţă cinci euro, iar la una că nu am nicio restanţă şi că să nu mă mai orientez după mesaje. Am încercat să pun bani în cont ca, în caz că mai am ceva de plată, banca să aibă de unde trage, însă, după două ore de stat în sucursală, nu am rezolvat nimic. Mi s-a dat să completez o declaraţie în care trebuia să spun dacă mai am şi o altă cetăţenie. Am întrebat de ce îi interesează acest lucru, iar doamna de la ghişeu mi-a spus că nu ştie. În aceste condiţii, am refuzat să completez, după care, când am dorit să plătesc, aveam contul blocat. Jumătate de oră s-a chinuit respectiva doamnă să găsească pe cineva de la IT, dar nu a reuşit. În final am pus banii la bancomat şi am plecat. E bătaie de joc să vreau să le pun bani în cont şi să nu pot!"

Răspunzând la întrebările BURSA despre procesul de integrare a Băncii Millennium, Laszla Diasi, CEO OTP Bank, ne-a spus că banca a făcut traininguri pentru foşti angajaţi ai băncii Millennium, a trimis salariaţi ai OTP Bank în sucursalele Millennium, "făcând tot ce s-a putut pentru a facilita acomodarea cu noile sisteme de lucru".

Domnia sa ne-a declarat: "Noi am aplicat o politică prin care nu am schimbat aproape nimic pentru foştii clienţi Millennium, dezvoltând infrastructura nouă pentru aceştia. Dar, de exemplu, extrasul de cont arată diferit. Aşadar, am putea avea o problemă care vine din faptul că oamenii văd costurile într-un mod diferit, mai transparent. Costurile existau şi înainte, dar erau prezentate diferit. Acum acest lucru este o sursă de reclamaţii. Am avut înregistrate 381 de reclamaţii de la clienţii Millennium (după ce am preluat 80.000 de clienţi de la această bancă), dintre care 80% sunt legate de comisioanele privind contul curent, de clauzele din contractele de credit încheiate de Banca Millennium şi de carduri, unde sunt probleme cu generarea unelor PIN-uri. Discutând despre piaţă în general, în cazul integrărilor şi a fuziunilor, procentul de clienţi nemulţumiţi este între 5% şi 50%. Noi suntem aproape de 5%".

Referitor la declaraţiile pe care unii clienţi au fost puşi să le completeze, domnul Diosi ne-a spus că este vorba despre implementarea FATCA (Legea privind Conformarea Fiscală aplicabilă Conturilor din Străinătate), pe care toate băncile sunt obligate să o facă, conform protocolului semnat de Guvernul nostru şi autorităţile SUA.

FATCA reprezintă un set de măsuri legislative adoptate în luna martie 2010 de Statele Unite ale Americii cu scopul de a preveni şi reduce evaziunea fiscală generată de activitatea transfrontalieră a contribuabililor americani.

Setul de măsuri legislative FATCA prevede obligaţia instituţiilor financiare non-americane să furnizeze fiscului american (IRS) informaţii referitoare la conturile clienţilor săi.

Procesul de integrare a Millennium Bank România şi structura OTP Bank România, în urma fuziunii dintre cele două, a fost finalizat la începutul lunii noiembrie.

Acţiunile specifice fuziunii au fost demarate în luna ianuarie 2015, în urma unei tranzacţii în valoare de 39 de milioane de euro pentru achiziţia, de către OTP Bank, a 100% din acţiunile Millennium Bank.

Noua reţea teritorială a OTP Bank include 125 de unităţi bancare, cu 50% mai mult faţă de reţeaua iniţială a băncii, iar numărul de bancomate se ridică la 170, în creştere cu 35% faţă de numărul anterior de ATM.

Conform informaţiilor furnizate de bancă, OTP Bank România şi-a extins echipa la aproape 1.300 de specialişti, în creştere cu 32% faţă de numărul de angajaţi ai băncii din perioada anterioară achiziţiei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Millennium Bank a fost prin excelență o banca orientata catre client. Domnul presedinte OTP nu are dreptate in multe privinte si pot enumera câteva : orientarea catre client aproape lipseste in OTP; training pt salariați a fost realizat unidirectional si insuficient. In decembrie nici salariatii vechi OTP nu stiau sa comunice un sold,ce sa vorbim de cei veniti din MLN. Reclamatiile nu sunt centralizate si ca atare nu se poate verifica dacă s-a inregistrat si ce status are etc etc etc. Cu toata sinceritatea spun ca este o banca unde nu iti doresti nici sa fii client, nici angajat deoarece devii neputincios in fața birocrației si dezorganizarii.

    1. din pacate dna Dana Dumitru are foarte mare dreptate. Silvia, are dreptate, nici angajatii Otp nu cunosc sistemele si extrasele dar asta nu e vina lor. Banca are proceduri din anii 90' , pe care se incapataneaza sa nu le schimbe. Cei 80.000 de clienti MLN despre care vb domnul presendinte in articol au ales MLN pt flexibilitate, simplitate si modul modern de banking...Actuala banca nu agreaza niciuna din cele enumerate mai sus...

    Domnule presedinte ,vorbiti prostii!!!Angajatii Millennium erau oameni bine pregatiti,orientati catre client!!Otp are nevoie de roboti care sa nu gandeasca!!!La Otp daca gandeai,erai sanctionat!!!

    Asa se poate numi ceea ce a incercat sa faca OTP prin preluarea Millennium.

    Este greu de crezut ca o banca poate functiona cu oameni atat de putin pregatiti si cu o atitudine halucinanta fata de clienti si fata de angajati. 

    Nu au fost pregatiti si nici nu vor fi sa gestioneze un portofoliu de calitate asa cum este cel preluat din Millennium.

    Asa banca, asa oameni! 

    1. Stimate Dl Laszla Diasi,

      In raspunsul Dvs mentionati de transparenta si buna desfasurare a activitatii de care da dovada sistemul folosit de OTP Bank.  

      Eu ma intreb daca Dvs stiti ca un client care a accesat un credit in Bucuresti, nu poate afla de la o Unitate OTP dintr-un alt oras cat este valoarea ratei, informatii legate de credit (valoarea ratei, grafic de rambursare e.t.c) le poate obtine doar in Sucursala/Agentia unde a contractat creditul. Stiti ce este ciudat, pe usa pe care intru lunar la timp sa-mi achit darile scrie OTP Bank, atat la Bucuresti cat si la Tg Mures. 

      Cu atat este mai deranjant cu cat stim ca la institutia financiara, de care mentionati Dvs mai sus (chiar cea pe care ati achizitionat-o) era posibil sa avem acces la informatii in orice unitate, asa cum si este normal.  

      Totodata ma intreb cum este posibil ca o intitutie financiara, atat de importanta ca OTP Bank, sa activeze un serviciu fara acordul clientului, da este vorba de serviciul Info SMS, pe care eu personal nu l-am solicitat si pentru care sunt comisionata cu equiv a 1 eur. Pe langa ca sunt comisionata cu aceasta valoarea, sunt nevoita sa achit si cv msg primite (si culmea vin min 3 msg/lunar). Mesaje care dezinformeaza clientul, asa cum a mai fost mentionat anterior.  

      Poate ar fi indicat sa cunoasteti mai bine sistemul pe care il coordonati inainte de a gasi vinovatii in alta parte.  

      Sunt convinsa ca la fel ca si mine sunt multi alti clienti care stiu ca exista oferte de refinantare la min 10 alte institutii financiare.  

      Si ma stiu ca romanul este specialist in a se plange, daca are o pb/nemultumire mai spune la min alte 10 persoane.

      Si un ultim sfat, poate in loc sa expuneti afise in limba maghiara ar fi indicat sa oferiti informatii clare in limba romana datornicilor, de pe urma carora obtineti profit anual.  

      Ce transparenta? Ce atentie catre client? Doar vorbe mari! Discurs de politruc!

      In realitate, situatia este dramatica! 

      Nu este posibil ca o banca ce se "lauda" cu un "portofoliu" de 420.000 de clienti- din care aproximativ 400.000 clienti persoane fizice sa nu dea atentie absolut deloc nevoilor acestora!

      Vorbeste dl Diosi in materialul de mai sus despre sesizarile inregistrate din partea fostilor clienti Millennium, preluati de catre OTP Bank. Sunt doar statistici-, se pare, menite sa gadile orgoliul de CEO, caci nimeni nu raspunde acestora. Personal, astept un raspuns de mai bine de 30 de zile (termenul oficial in care institutia este obligata sa taspunda in scris sesizarilor/reclamatiilor). Nici macar nu mai sper sa primesc vreunul.Daca s-ar intampla, probabil ca rata clientilor nemultumiti ar creste de 5 %, iar performanta managementului ar fi pusa la indoiala! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb