Fostul director al "Daewoo Shipbuilding", condamnat pentru fraudă contabilă

Ziarul BURSA #Internaţional / 19 ianuarie 2017

Fostul director al "Daewoo Shipbuilding", condamnat pentru fraudă contabilă

Un tribunal sud-coreean l-a condamnat, ieri, pe Ko Jae-Ho, fost director general al constructorului de nave "Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering" Co., la zece ani de închisoare pentru fraudă contabilă, informează AFP.

Tribunalul l-a găsit vinovat pe Ko Jae-Ho, care a condus "Daewoo Shipbuilding" între 2012 şi 2015, de manipularea registrelor contabile ale companiei pe care le-a utilizat ca să obţină noi credite. Pedeapsa de zece ani impusă lui Ko Jae-Ho este una din cele mai mari sancţiuni acordate vreodată pentru infracţiuni financiare în Coreea de Sud.

"Acuzatul era conştient de existenţa unor fraude contabile, dar nu a luat măsuri ca să le corecteze. Pe ansamblu, intenţia sa cu privire la fraudă a fost recunoscută şi este responsabil de eşecul în soluţionarea acestei probleme", se arată în decizia tribunalului, conform Agerpres.

Condamnarea la închisoare a lui Ko Jae-Ho este emblematică pentru declinul "Daewoo", care odinioară era unul din cele mai mari conglomerate sud-coreene. Grupul a întâmpinat dificultăţi financiare şi, la finele lui 1990, a fost divizat în mai multe companii, lăsând doar constructorul de nave "Daewoo Shipbuilding", unul din cele mai mari din lume, să poarte mai departe numele "Daewoo". În ultimii ani, însă, sectorul construcţiilor de nave a trecut printr-o perioadă dificilă din cauza supraofertei mondiale de vase şi a competiţiei acerbe pe preţuri venită din China.

Creditorii companiei, în frunte cu banca de stat "Korea Development Bank", presează "Daewoo Shipbuilding" să ia noi măsuri pentru reducerea datoriei. Aceasta după ce, anterior, "Daewoo Shipbuilding" a promis că va concedia 2.300 de angajaţi şi va vinde o parte din activele secundare pentru a strânge alte 1.850 de miliarde de woni. Printre aceste active se numără şi o serie de subsidiare de peste hotare precum şantierul din România, Daewoo Mangalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb