FOSTUL MINISTRU AL TRANSPORTURILOR, RADU BERCEANU: "CFR face afaceri imobiliare sub mandatul lui Orban"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 23 iulie 2008

"CFR face afaceri imobiliare sub mandatul lui Orban"

Fostul ministru al Transporturilor, pedelistul Radu Berceanu, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că sub mandatul actualului ministru de resort, liberalul Ludovic Orban, SN CFR s-a apucat de afaceri imobiliare.

Potrivit lui Berceanu, în toată ţara, sunt în curs de desfăşurare licitaţii pentru vânzarea unor terenuri aparţinând SN CFR sau baze de agrement ale Societăţii Feroviare de Transporturi (SFT).

Democrat-liberalul a subliniat că terenurile care urmează să fie vândute de SN CFR se află în zone centrale, în jurul gărilor, pe linii de cale ferată dezafectate, fiind extrem de valoroase, unele având o valoare colosală.

"Brusc s-a constatat că aceste terenuri nu mai sunt folositoare - unele, sunt de acord, nu mai trebuie menţinute - şi trebuie vândute, eventual făcute cadou apropiaţilor", a declarat democrat-liberalul.

Potrivit sursei citate, terenurile au fost subevaluate şi a dat ca exemplu suprafaţa pe care s-a aflat depozitul de materiale din jurul Gării Centrale din Timişoara sau cel similar de la Arad, al cărui preţ de pornire, la licitaţie, este de doar 17 euro/mp.

Bercanu a mai precizat că într-o situaţie similară se află căminului de nefamilişti din Cluj, aparţinînd SN CFR, şi două terenuri parcelate, de câte 500 mp, sau terenurile din Craiova, Târgu Jiu şi Piatra Olt.

Acesta a subliniat că, în perioada următoare, vor fi scoase la licitaţie şi bunuri ale SFT, - societate care, spre deosebire de SN CFR, "nu are datorii" şi nu este în pericol să fie urmărită de creditorii acesteia.

În opinia sa, din patrimoniul SFT, ar urma să se vândă complexul de agrement de la Iaşi, cel similar de pe malul Lacului Snagov, dar şi un teren de 10.000 de mp pătraţi din Sinaia. Potrivit celor declarate, la Bucureşti, "licitaţiile au fost suspendate pe motivul Hotelului Astoria", însă la Snagov se mai pregăteşte "un nou caz Astoria".

"În spatele acestei faţade, s-a aflat, de la bun început, intenţia ca SFT să se vândă la un moment dat", a mai spus Berceanu.

Liderul democrat-liberal a adăugat că, de fapt, Ministerul Transporturilor nu este condus de Ludovic Orban, ci de doi consilieri şi anume directoarea de cabinet a ministrului, Mădălina Hristu, "care decide cine intră la ministru şi cine ia contractele", şi "celebrul" Mişu Popescu, care "şi-a mai tras o vilă de 650.000 de dolari la Miami, SUA şi un avion Cesna, de aproximativ 750.000 de euro".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CAT a fost ministru pt a face curatenie in structura ministerului, ca doar ,, celebrul" Misu Popescu, madam Hristu si altii ca ei nu sunt de azi de ieri pe acele functii ?

    Dupa Nastase sase case vine tare din dos Directorul General al CNCF-Manea Constantin care a cumparat doar cinci case de la CFR la preturi sociale bineanteles ca doar e baiat sarman.

    Nici directorii lui de companii nu stau mai rau.Cel mai prost dintre ei a cumparat doua case. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb