Fostul preşedinte chinez al Interpolului, condamnat în China la 13 ani şi jumătate de închisoare

B.D.
Internaţional / 21 ianuarie 2020

Meng Hongwei (sursă foto: Twitter)

Meng Hongwei (sursă foto: Twitter)

Fostul preşedinte chinez al Interpolului, a cărui dispariţie rocambolescă în 2018 a ţinut cronica şi care a ajuns de la vârful poliţiei mondiale în închisoare, a fost condamnat marţi, în ţara sa, la 13 ani şi jumătate de închisoare cu privire la corupţie, relatează AFP.

El nu va face apel. Verdictul este astfel punctul final al unui scandal declanşat în septembrie 2018, când Meng Hongwei dispărea de la sediul din Lyon al organizaţiei poliţiste mondiale.

Îngrijorată, soţia sa Grace alerta poliţia franceză. Au trecut aproximativ zece zile înainte ca Beijingul să anunţe că Meng s-a întors în China, unde a fost plasat în închisoare, suspectat de corupţie.

Lovitura a fost dură pentru imaginea regimului comunist, care l-a pus cu eforturi mari pe unul dintre reprezentanţii săi la şefia organizaţiei internaţionale cu doar doi ani mai înainte, dar care a considerat că nu era necesar să avertizeze că acesta era interogat de către serviciile sale.

Judecat în iunie, Meng a pledat vinovat, după ce a acceptat suma de 14,46 de milioane de yuani (1,86 milioane de euro) drept mită.

Puţine detalii au fost divulgate, însă faptele care-i sunt reproşate par să nu aibă legătură cu activitatea sa la Interpol.

Meng, în vârstă de 66 de ani, cumula această funcţie oficială cu cea de viceministru chinez al Securităţii Publice (poliţie).

Găsit vinovat de "corupţie", el a fost condamnat, în afară de închisoare, la plata unei amenzi în valoare de două milioane de yuani (aproximativ 260.000 de euro), a precizat Tribunalul Popular Intermediar numărul 1 de la Tianjin (nord).

Tribunalul a publicat mai multe fotografii în care Meng Hongwei apare în sala de şedinţă, între doi poliţişti, emaciat şi cu părul alb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb