Fostul primar al Bacăului Romeo Stavarache, achitat definitiv pentru acuzaţia de abuz în serviciu

Andrei Stan
Anticorupţie / 19 aprilie 2017

Romeo Stavarache (Sursa foto: captură Youtube)

Romeo Stavarache (Sursa foto: captură Youtube)

Romeo Stavarache, fostul primar al municipiului Bacău, condamnat anul trecut de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare fiind acuzat de abuz în serviciu, a fost achitat astăzi de Curtea de Apel Alba Iulia, decizia fiind definitivă.

În acelaşi dosar, au scăpat de pedepse alţi doi funcţionari ai primăriei acuzaţi de tentativă de abuz în serviciu şi fals, informează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat astăzi, pentru agenţia citată, că instanţa a judecat apelurile declarate de Romeo Stavarache şi de către ceilalţi doi inculpaţi într-un dosar privind abuzul în serviciu şi infracţiuni de fals şi uz de fals.

Cosmin Muntean a precizat: "Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de către inculpaţii Muntianu Gheorghe, Pircu Gavril şi Stavarache Romeo, împotriva sentinţei penale nr. 438/D/20.10.2015, pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1590/110/2014. Instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată mai exact în cazul lui Romeo Stavarache, l-a achitat pentru săvârşirea de tentativă la abuz în serviciu. În cazul celorlalţi doi, Curtea de Apel Alba Iulia a înlăturat pedepsele aplicate de instanţa de fond".

Fostul primar al municipiului Bacău a fost trimis în judecată pe 3 aprilie 2014 pentru abuz în serviciu în forma tentativei şi condamnat în 2016 de Tribunalul Bacău la trei ani de închisoare cu suspendare.

Romeo Stavarache a mai fost condamnat, anul trecut, tot de Tribunalul Bacău, la şase ani de închisoare cu executare şi cinci ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi, într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită, decizia nefiind definitivă.

El a candidat ca independent la alegerile locale din iunie 2016 pentru un nou mandat de primar al Bacăului şi a obţinut 7,31% din voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb