Fostul şef al Poliţiei Române: Oameni din serviciile secrete sunt implicaţi în fuga lui Hayssam

Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2006

Oameni din serviciile secrete sunt implicaţi în fuga din ţară a lui Omar Hayssam, a declarat, ieri, fostul şef al Poliţiei Române, Ion Pitulescu. "Sunt sigur că oameni din serviciile secrete sunt implicaţi în fuga lui Hayssam. Este clar că e vorba de persoane cu responsabilitate", a afirmat domnia sa, citat de Rompres.

În opinia sa, medicul penitenciarului, serviciul de medicină legală, procurorul şi instanţa de judecată se fac vinovaţi de dispariţia lui Hayssam.

În acelaşi timp, procurorul Ciprian Nastasiu, cel care s-a ocupat de dosarul răpirii celor trei ziarişti români în Irak, a fost demis, ieri, din funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Decizia a fost luată de şeful interimar al Parchetului General, Marcel Sânpetru.

Procurorul Ciprian Nastasiu este cel care a solicitat instanţei Curţii de Apel Bucureşti, în aprilie 2006, eliberarea din arest a sirianului Omar Hayssam, pe motiv că acesta este grav bolnav. Ciprian Nastasiu a fost delegat în această funcţie începând cu data de 3 iulie 2006.

Totodată, anterior anului 2005, SRI sesizase de două ori organele de cercetare şi urmărire penală cu privire la activităţile infracţionale ale lui Omar Hayssam, în 2002 şi la sfârşitul lui octombrie 2004.

Potrivit fostului director al SRI, Radu Timofte, odată cu iniţierea cercetării şi urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, responsabilitatea supravegherii acestuia nu a mai aparţinut serviciului de informaţii pe care l-a condus.

Referitor la posibilitatea ca Hayssam să fi părăsit ţara cu ajutorul autorităţilor, fostul director al SRI a spus că "este vorba de speculaţii".

Radu Timofte a mai spus că şi-a dat demisia după ce preşedintele Traian Băsescu a afirmat că nu mai are încredere în serviciile de informaţii.

Pe de altă parte, ministrul de interne, Vasile Blaga, a anunţat că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului anunţase încă din 5 mai că Omar Hayssam intenţiona să părăsească ţara. În opinia ministrului Blaga, omul de afaceri româno-sirian a fost ajutat să părăsească România. Blaga a anunţat că, în cazul în care Hayssam ar fi trecut graniţa în zona de responsabilitate a Poliţiei de frontieră, cei vinovaţi vor fi sancţionaţi. O echipă de control a verificat, ieri, nava Al Mahmoud IV, după ce presa a scris că sirianul Omar Hayssam a fugit din România la bordul acesteia. Membrii echipajului navei Al Mahmoud au susţinut la întoarcerea în ţară că Omar Hayssam nu a urcat niciodată la bordul acestui vas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb