Fotbalul autohton s-a prăbuşit în toate clasamentele

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 1 aprilie 2011

Fotbalul autohton s-a prăbuşit în toate clasamentele
  • document ataşat Clasament
    apasă aici pentru a descărca.

    Regresul înregistrat de fotbalul autohton este evident în toate clasamentele forurilor europene şi mondiale. Criza fotbalistică este mult mai profundă decât criza economică. O simplă analiză a clasamentului FIFA al echipelor naţionale, a coeficientului de ţară la UEFA - realizat în funcţie de performanţele în cupele europene - şi a topului ligilor naţionale de fotbal din toată lumea arată că ţara noastră a cunoscut o cădere la toate nivelurile "sportului rege" în ultimii 4 ani.

    Cel mai rău stau lucrurile în ceea ce priveşte echipa naţională. Nu comparăm rezultatele actuale cu cele din perioada lui Hagi şi Popescu, ci cu cifrele din 2007, când sub tricolor evoluau mulţi din actualii jucători (Mutu, Chivu, Raţ, Tamaş, Marica, Cociş, Goian). În iunie 2007, în plină campanie de calificare la Euro 2008, echipa naţională antrenată de Victor Piţurcă era clasată pe locul 12, în februarie 2011, formaţia pregătită de Răzvan Lucescu se situează cu 40 de poziţii mai jos.

    Campionatul naţional de fotbal ocupă locul 28, cu 510 puncte, în clasamentul mondial al ligilor naţionale pe anul 2010 întocmit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS). Liga I a înregistrat o cădere de 17 locuri în comparaţie cu ierarhia publicată în ianuarie 2010, când se afla pe locul 11. În ianuarie 2007, competiţia autohtonă era pe locul 10.

    Foarte prost stau lucrurile şi în ceea ce priveşte clasamentul coeficienţilor UEFA, în funcţie de care este determinat numărul de echipe care reprezintă fiecare ţară în Liga Campionilor şi în Europa League. Ţara noastră ocupă acum poziţia a 14-a, cu 7 locuri mai jos decât în 2007.

    În aceste condiţii, o revenire pe poziţiile din urmă cu 4 ani este extrem de dificilă, baza de selecţie, la toate nivelurile, îngustându-se de la un an la altul.

    Opinia Cititorului ( 5 )

    1. Relevant, in 4 ani fotbalul a intrat in criza definitiv

      Cele 3 clasamente spun totul despre groapa de potential in care a cazut fotbalul romanesc. Este impardonabil sa ajungi in doar 3 ani de pe locul 12 in lume pe locul 52, la nivel de echipa nationala, mai ales ca lotul de jucatori este in mare masura acelasi.

      Simpla plecare a lui Razvan Lucescu de la nationala nu rezolva nimic. Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Valentin Alexandru, Ionut Lupescu sunt cateva din numele care au contribuit din plin la dezastrul actual.

      1. In urmatorii 10 ani nu vom mai avea echipa decat de nivelul asta . Asa ca nu ne ramane decat sa revedem ceva faze din perioada 90 si ...cam atat .

      pleaca lucescu si vine?!

      -am vazut ca se cere aducerea lui piturca...asta ne trebuie: sa facem "scheletul nationalei romaniei dupa steaua" 

      - dorinel nu are experienta 

      - olaroiu nu-si lasa petro-dolarii pentru a fi mascarit de presedintii nostrii de club 

      in conditiile astea ne ramane omul cu "caşcheta" sau papa lucescu, desi la fel ca in cazul lui olaroiu, e greu de crezut ca va veni. asadar razvanel e tot ce avem....

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb