FRANŢA: Luarea de ostatici de la supermarket a luat sfârşit

M.D.
Internaţional / 23 martie 2018

Luarea de ostatici de la supermarket a luat sfârşit

Actualizare 16:05 Luarea de ostatici a luat sfârşit

Incidentul în cadrul căruia mai multe persoane au fost luate ostatice într-un supermarket din sudul Franţei a luat sfârşit, anunţă postul BFM TV.

Bărbatul care a luat ostatici în supermarketul din Trèbes cerea eliberarea lui Salah Abdeslam

În urma atacului, cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite conform unui bilanţ oficial provizoriu al Ministerului de Interne.

Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute împreună cu Angela Merkel la Bruxelles că luarea de ostatici pare să fie un atac terorist. El a adăugat că se va întoarce la Paris în câteva ore pentru a coordona viitoarele acţiuni ale Guvernului.

(D.I.)

----------------

Actualizare 15:12 Autorul atacului ar fi eliberat majoritatea ostaticilor

Primarul din Trèbes (Aude), Eric Menassi, a declarat că autorul luării de ostatici s-ar afla acum singur cu un poliţist în supermarket şi toţi ceilalţi ostatici au fost eliberaţi.

Eric Menassi a mai precizat pentru postul LCI TV că autorul atacului a intrat în magazin strigând "Allahu Akbar, vă omor pe toţi".

O altă persoană a fost rănită în urma incidentelor din supermarket, dar starea ei nu este cunoscută, a adăugat edilul.

Cu cincisprezece minute înainte de incidentul de la supermarketul din Trèbes, un poliţist a fost împuşcat în oraşul Carcassonne, aflat în apropiere, în timp ce se afla la jogging alături de mai mulţi colegi.

(D.I.)

--------------

Actualizare 14:55 Ministrul de Interne Gerard Collomb a anunţat că se va deplasa imediat la locul atacului armat din Aude

Ulterior incidentului armat petrecut în supermarketul din Trèbes (Aude), secţia antiteroristă a Parchetului Parisului a fost sesizată, iar ministrul de Interne Gerard Collomb a anunţat că se duce la faţa locului.

Un martor a declarat că autorul focurilor de armă - care ar fi înarmat cu cuţite, cu o armă de mână şi grenade - a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) când a intrat în supermarket, potrivit unei surse apropiate dosarului.

"Situaţia nu este stabilizată" la locul luării de ostatici, a subliniat jandarmeria.

Prefectura din Aude a anunţat pe Twitter că acest sector "este interzis", cerând populaţiei "să faciliteze accesul forţelor de ordine".

Ultimul atac sângeros în Franţa, vizată de o puternică ameninţare jihadistă din 2015, a avut loc pe 1 octombrie, la Marsilia şi s-a soldat cu doi morţi.

(D.I.)

-----------

Actualizare 14:35 Cel puţin două persoane au fost ucise în luarea de ostatici din supermarketul din Trèbes (Aude), în apropiere de Carcassonne, relatează AFP

Potrivit primelor elemente ale anchetei, un bărbat "a pătruns către ora (locală) 11.15 (12.15, ora României) în acest supermarket Super U, iar focuri de armă au fost auzite", a precizat o sursă apropiată dosarului.

"Luarea de ostatici este în desfăşurare. Operaţiunea nu s-a încheiat", a declarat premierul francez Edouard Philippe în timpul unei vizite la Mulhouse.

"Informaţiile pe care le avem până acum ne conduc spre ideea unui posibil act terorist", a adăugat oficialul.

Philippe a afirmat de asemenea că un poliţist a fost rănit, dar că viaţa nu îi este pusă în pericol.

Conform postului BFM TV, autorul luării de ostatici a susţinut că a jurat credinţă grupării jihadiste Statul Islamic.

Premierul nu a făcut referire la acest lucru.

(D.I.)

----------

Actualizare 13:59 Autorul luării de ostatici într-un supermarket, astăzi, la Trèbes (Aude), s-a revendicat de la Daesh, a anunţat parchetul din Carcassonne, relatează AFP

Luarea de ostatici a început către ora locală 11.00 (12.00, ora României), iar anterior un autor al luării de ostatici a deschis focul, a precizat aceeaşi sursă.

Parchetul a precizat că nu şie dacă tirurile au făcut sau nu victime.

Un martor a declarat că autorul focurilor de armă a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare) când a intrat în supermarket, potrivit unei surse apropiate dosarului.

------------

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, astăzi, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei, fiind auzite şi focuri de armă. Operaţiunea de salvare este în desfăşurare. De asemenea, la Carcassonne, în Aude, unde un membru al Compagnies Republicaines de Securite (CRS) a fost rănit după ce a fost împuşcat de un bărbat înarmat.

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, astăzi de dimineaţă, într-un supermarket din localitatea Trèbes, în departamentul Aude din Franţa, transmite AFP.

Conform primelor informaţii, bărbatul care ţine ostatici oamenii aflaţi în magazin a intrat în jurul orei 11.15 în supermarket, iar la scurt timp s-au auzit focuri de armă.

Prefectura din Aude a anunţat că accesul în zonă a fost interzis şi a cerut cetăţenilor să faciliteze intervenţia forţelor de ordine.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb