Franţa şi Germania avertizează faţă de introducerea unor norme de capital mai stricte pentru bănci

G.G.
Internaţional / 24 septembrie 2016

Franţa şi Germania avertizează faţă de introducerea unor norme de capital mai stricte pentru bănci

Franţa şi Germania au tras vineri un semnal de alarmă faţă de introducerea unor noi norme care forţează băncile să pună deoparte rezerve mai mari de capital, avertizând că aceste norme pot limita creditarea şi afecta perspectivele de creştere, transmite Reuters.

La finalul unei reuniuni a comisiei economice franco-germane care a avut loc la Berlin, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, şi omologul său francez, Michel Sapin, au subliniat că este vital ca noile norme Basel III să nu creeze un dezavantaj pentru băncile europene.

Noile norme Basel III ar urma să intre pe deplin în vigoare abia în 2019, însă organismele globale de reglementare şi presiunea pieţei au presat băncile să respecte mai devreme noile norme şi să înlăture orice îndoială cu privire la soliditatea lor, scrie Agerpres.

"Vrem să evităm apariţia unor dezavantaje pentru băncile europene care ar putea determinate de normele Basel III", a declarat Wolfgang Schaeuble într-o conferinţă de presă. Omologul său francez Michel Sapin a adăugat că ambele guverne sunt "preocupate" de regulile discutate în cadrul normelor Basel III şi ar prefera ca, în situaţia în care se vor face modificări, să nu fie majorate cerinţele de capital pentru bănci. "În prezent, cel mai important este să ai suficientă capacitate pentru a finanţa economia reală şi companiile. Iar acest lucru nu ar trebui afectat" a spus Sapin, adăugând că ritmul de creştere a economiei europene s-a îmbunătăţit dar nu este încă suficient de puternic.

Normele Basel III, elaborate după izbucnirea crizei financiare, vizează mai ales consolidarea fondurilor proprii ale băncilor, precum şi rezervele lor de lichidităţi pentru a limita riscurile de faliment şi a evita noi crize. Ele prevăd impunerea pentru instituţiile bancare a unei rate de fonduri proprii de 8%, până la finalul lui 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb