Franz Weiler, numit preşedinte director general al Uniqa Asigurări

V.B.
Bănci-Asigurări / 19 decembrie 2014

Austriacul Franz Weiler (56 de ani) a fost numit preşedinte director general al Uniqa Asigurări. Domnia sa activează în ţara noastră din iunie, în funcţia de vicepreşedinte director general adjunct şi CSO, responsabil de vânzări, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

În noua poziţie, Weiler va continua implementarea principiilor strategice ale companiei privind profitabilitatea, noua structură a portofoliului şi eficientizarea activităţii de vânzare. Anterior venirii în România, Franz Weiler a activat timp de 10 ani în companiile Uniqa din Serbia şi Croaţia: 2 ani în Croaţia, 8 ani în Serbia, dintre care 1 an şi jumătate în poziţia de CEO. Oficialul are studii în contabilitate şi finanţe, vorbeste 4 limbi de circulaţie internaţionala şi are o experienţă de 35 de ani în asigurări.

De asemenea, Paul Cazacu (36 de ani) a fost numit vicepreşedinte director general adjunct al Uniqa Asigurări începând cu 17 decembrie. Domnia sa a făcut parte din conducerea Uniqa Asigurări de viaţă din septembrie 2011 până în prezent, ocupându-se de implementarea planului de afaceri general şi a strategiei financiare, precum şi de investiţii. Parcursul său profesional a început în 2001 şi cuprinde experienţă în asigurări, audit şi consultanţă financiară. Paul Cazacu este membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi membru ACCA - UK (Association of Chartered Certified Accountants).

"Am primit cu entuziasm propunerea de a ocupa poziţia de Vicepreşedinte al Uniqa Asigurări, după cei 3 ani petrecuţi în cadrul companiei de asigurări de viaţă. Cunosc Grupul şi politica financiară, iar în noua funcţie voi pune accent pe aplicarea măsurilor referitoare la îmbunătăţirea rezultatului tehnic şi scăderea ratei costurilor", a declarat Cazacu.

În primele 9 luni din 2014, Uniqa Asigurări a urmărit balansarea portofoliului auto/non-auto, precum şi rentabilizarea şi concentrarea pe segmentele profitabile de business. Acestea rămân obiective importante, atât pentru perioada rămasă până la sfârşitul anului, cât şi pentru anii următori. În această direcţie se îndreapta compania de acum, strategia pe termen mediu şi lung vizând profitabilitatea şi valorificarea potenţialului de creştere al claselor de asigurări non-motor. Proiectele interne aflate în acest moment în desfăşurare vor avea ca rezultat simplificarea şi eficientizarea proceselor, descentralizarea activităţilor-standard şi centralizarea activităţilor non-standard, se mai arată în comunicat.

Uniqa Insurance Group operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane. Uniqa Asigurări furnizează servicii pentru peste 470.000 de clienţi. În 2010, Uniqa a lansat compania Uniqa Asigurări de viaţă, cu produse de asigurare de viaţă mixte, la termen şi de grup.

Uniqa Insurance Group (cu sediul central în Austria) are aproximativ 40 de companii în 19 ţări şi 22.000 de angajaţi, oferind servicii de asigurări pentru 9 milioane de clienţi. Uniqa operează în 15 ţări din Europa Centrală şi de Est: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kosovo, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina şi Ungaria. De asemenea, grupul deţine companii de asigurări în Italia, Elveţia şi Liechtenstein.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb