FRĂŢIA VINULUI "Murfatlar" estimează o creştere a cifrei de afaceri până la 185 milioane lei

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 23 septembrie 2011

"Murfatlar" estimează o creştere a cifrei de afaceri până la 185 milioane lei

În 2011 - Lacrima lui Ovidiu, produs de Murfatlar, medaliat a patra oară

"Lacrima lui Ovidiu", vin produs de Murfatlar România, a obţinut, în urmă cu câteva zile, în Argentina, cea mai preţioasă medalie pusă în joc - Gran Oro. Aceasta a fost decernată la finalul Concursului Internaţional Vinandino 2011, cel mai important concurs din America de Sud, organizat o dată la doi ani. Vinandino reuneşte cei mai importanţi producători atât din "Lumea nouă" cât şi din restul lumii. Juriul a notat 725 de probe provenite de la peste 200 de producători.

În anul 2011, unicul vin licoros produs în România, Lacrima lui Ovidiu, a urcat pentru a patra oară pe podium - la Berliner Wine Trophy şi Vinalies Internationales Paris, câştigând medaliile de aur, iar la Concours Mondial de Bruxelles, medalia de argint. Pe piaţa producătorilor de vin, Murfatlar deţine o cotă de 25%.

Anul trecut compania a înregis-trat o cifră de afaceri de 140 milioane lei. Reprezentanţi ai conducerii companiei estimează pentru anul 2011 o creştere a acesteia până la 185 milioane lei, din care 45 milioane lei vor proveni din vânzările reţelei cu acoperire naţională a magazinelor "Crama Murfatlar".

Daniel Negrescu, brand manager Murfatlar, a declarat: "Murfatlar este cel mai important investitor din industria de profil. De la sectorul viticol până la crame şi liniile de îmbuteliere, fiecare segment a fost supus unui proces de retehnologizare şi modernizare. În prezent, compania noastră dispune de cel mai modern şi avansat suport tehnologic existent pe piaţă. Amplul proiect de reîntinerire a viei a vizat cu preponderenţă soiuri roşii Fetească Neagră, Pinot Noir şi Merlot, investiţia ridicându-se la aproximativ 15,6 milioane euro. Banii au fost destinaţi replantării a 975 ha de viţă de vie".

Pentru anul 2011, planul de reîn-tinerire presupune replantarea a 130 ha de viţă de vie, programul de reconversie putând a fi accesat până în 2014. Murfatlar continuă accesarea acestui program până la final, intenţionând să replanteze circa 60% din suprafaţa actuală de 3000 ha.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb