FRONTIERA DE NORD A ROMÂNIEI: Ţigări confiscate, în valoare de 100.000 lei

A.C.
Miscellanea #Contrabanda / 27 martie 2014

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, ieri, 11.340 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 100.000 lei, pe care mai multe persoane au încercat să le introducă în ţară pentru a le comercializa pe piaţa neagră de desfacere, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Conform comunicatului, "pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale".

Ieri, în jurul orei 20:00, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii Teceu Mic, judeţul Maramureş, un autoturism care staţiona în apropierea frontierei de stat.

Potrivit comunicatului, "s-a procedat la monitorizarea zonei şi, la scurt timp, la faţa locului şi-au făcut apariţia mai multe persoane care au început să încarce în maşină colete voluminoase".

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 22 de colete cu ţigări, fapt pentru care maşina precum şi persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 98.100 lei.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 11.100 lei, folosit pentru transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor", se mai arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au descoperit, ieri, în trenul Regio, care circula pe ruta Timişoara - Sighetu Marmaţiei, o femeie în vârstă de 33 ani, asupra căreia fost descoperite, disimulate pe corp şi într-un bagaj de mână, 150 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.300 lei.

În comunicatul din partea Inspectoratului se arată: "Deoarece aceasta nu a putut prezenta niciun document de provenienţă, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării".

Tot în ziua precedentă, poliţiştii de frontieră din Rădăuţi au observat, în jurul orei 21:00, în apropierea frontierei de stat, "o persoană de sex masculin care se deplasa pe câmp, către localitatea Siret, transportând un bagaj voluminos".

Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea bărbatului, iar în urma controlului efectuat asupra bagajului, au descoperit 190 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.900 lei, fără documente legale.

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb