Funcţionarii publici ameninţă cu greva generală

N.I.
Ziarul BURSA #Politică / 17 februarie 2009

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) solicită premierului Emil Boc să respecte Legea statutului funcţionarului public, care prevede acordarea a două sporuri de câte 25% din salariu fiecare şi plata orelor suplimentare, în caz contrar ameninţând cu declanşarea grevei generale.

Preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu, a explicat: "Ne-am întâlnit cu reprezentanţii cancelariei primului ministru, ai ministerului de Finanţe şi ai ministerului Muncii pentru a le transmite revendicările salariale ale angajaţilor din administraţia publică şi calendarul de proteste din perioada următoare. Dorim respectarea Legii statutului funcţionarului public şi plata orelor suplimentare şi atragem atenţia că în perioada de criză este nevoie de întărirea autorităţii statului".

Potrivit Newsin, funcţionarii solicită acordarea a două sporuri câştigate în instanţă şi spun că neplata orelor suplimentare "ar da peste cap" activitatea anumitor instituţii ale statului.

La rândul său, vicepreşedintele SNFP, Ingrid Iordache, a declarat: "Sunt funcţionari care lucrează la recalcularea pensiilor de doi ani de zile şi care sunt obligaţi să stea peste program la serviciu, iar dacă nu li se vor plăti orele suplimentare, aceştia vor bloca procesul de recalculare. În acest caz, statul nu-şi poate permite să acorde zile libere, în schimbul orelor suplimentare, întrucât acest proces trebuie finalizat până în luna septembrie".

Acesta a adăugat că actualul guvern trebuie să respecte Legea statutului funcţionarului public şi să acorde două drepturi câştigate în instanţă prin sentinţă definitivă.

Ingrid Iordache a explicat: "În conformitate cu această lege, angajaţii din sistemul public au dreptul, pe lângă salariul de bază şi sporul de vechime, de sporul postului - 25% din salariu - şi de suplimentarea treptată a drepturilor de salarizare cu până la 25% din salariu, drepturi ce nu s-au acordat până acum, deşi le-am câştigat în instanţă prin sentinţă definitivă".

Precizăm că aproape 300 de reprezentanţi ai SNFP au protestat, ieri, timp de două ore în faţa guvernului, nemulţumiţi de neplata orelor suplimentare şi de reducerea sau eliminarea unor sporuri. Funcţionarii publici ameninţă cu grevă de avertisment pe 20 februrie şi cu declaşarea grevei generale pe 27 februarie, în cazul în care nu le vor fi ascultate solicitările.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnul premier nu stie sau nu vrea sa stie ca suntem angajati cu facultate si primim salar cat primesc si vanzatoarele din piata cu deosebire ca ei primesc si tichete de masa. Eu cu 10ani vechime si 1ani ca functionar public primesc 690lei/luna.Nu primim suplimentul pentru treapta nici sporul postului , daramite ceva stimulent, mentionez ca lucrez la DGASPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb