Fuziunea UBS-Credit Suisse nu a calmat pieţele bursiere din Asia

D.T.
Bănci-Asigurări / 20 martie 2023

Fuziunea UBS-Credit Suisse nu a calmat pieţele bursiere din Asia

Bursele din Asia înregistrează astăzi pierderi, semn că revenirea încrederii în sistemul bancar în rândul investitorilor mondiali este încă departe, în pofida anunţului preluării băncii elveţiene Credit Suisse de către UBS, informează Agerpes.

În jurul orei 3:45 GMT (5:54 ora României), indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo afişa o scădere de 0,98%, afectat în special de deprecierea acţiunilor băncilor. La Bursa de la Hong Kong, indicele Hang Seng înregistra o contracţie şi mai mare (minus 2,51%), în timp ce Bursele de la Shanghai şi Shenzhen afişau creşteri modeste, arată sursa.

Matt Simpson, analist la City Index, susţine că există în continuare o "doză mare de suspiciune şi paranoia" pe pieţele asiatice, într-un raport publicat astăzi. "Incertitudinile ar putea să rămână la un nivel ridicat pentru o anumită perioadă", în pofida diverselor măsuri de sprijin pentru sectorul bancar, avertizează de asemenea Stephen Innes, analist la SPI Asset Management.

Autorităţile asiatice au încercat astăzi să îşi liniştească propriile lor pieţe. Astfel, Autoritatea monetară din Hong Kong a calificat drept "nesemnificativ" impactul scandalului de la Credit Suisse asupra sistemului său bancar, precizând că activele de la Hong Kong ale băncii elveţiene reprezintă mai puţin de 0,5% din totalul activelor din sistemul bancar din Hong Kong.

La Tokyo, purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Hirokazu Matsuno a dat astăzi noi asigurări că instituţiile financiare japoneze dispun de "abundente lichidităţi şi capitaluri" şi că piaţa financiară este "în general stabilă", conform sursei.

La finalul unor intense negocieri care au avut loc în acest week-end, UBS a anunţat că va prelua rivalul în dificultate Credit Suisse, cu importante garanţii furnizate de Guvernul elveţian, care speră astfel să evite o criză majoră şi să recâştige încrederea investitorilor din lumea întreagă.

De la Trezoreria americană şi până la Banca Centrală Europeană, această preluare a fost salutată imediat de cei care se temeau de noi turbulenţe pe pieţele financiare, deja îngrijorate de recenta prăbuşire a Silicon Valley Bank şi a mai multor bănci regionale din SUA.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Fuziunea UBS-Credit Suisse"

    NU rezolva problema de fond,

    este o actiune de imagine cu sperante 

    Lumea vinde actiuni si cumpara bonduri si bitcoin si aur. Deci recesiune plus inflatie, stagflatie prevesteste bursa.

    1. Bitcoin?

      :))))

      Inca mai sunt multi fraieri.... 

    Unde e economia de piata ? Credit Suisse salvata ? Mai degraba actionarii ei au fost fraudati ( fara a le plange de mila poate decat alora carora Fondurile de pensii le-au bagat banii acolo) . Sistemul e gandit sa ia banii prostilor. Valoarea actiunilor la bursa si a bursei e calculata doar dupa ultimele tranzactii...adica daca un fraier a cumparat 5 actiuni supraapreciate ( asta fac smecherii ca sa prosteasca clientii sa le cumoere actiunile..hartii fara valoare controlabila de tine, .. si tu ai impresia ca hartia aia face nu stiu cat..smecheru isi vinde apoi hartiile fara valoare..tu le cumperi si cand vine o criza si ne aratam cartile ei au banu tu ai o haryie fara valoare).

    1. Cam asta e "combinatia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb