Gabriel Liiceanu: Nu mai luăm bani de la Ministerul Culturii pentru "Bookfest"

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 9 mai 2006

Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), Gabriel Liiceanu, l-a informat pe secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor Ioan Onisei că nu mai doreşte sprijin financiar din bani publici pentru organizarea târgului de carte "Bookfest". Decizia AER, făcută publică săptămîna trecută, în cadrul unei conferinţe la Grupul pentru Dialog Social (GDS), vine ca o reacţie la declaraţiile lui Onisei, potrivit căruia Asociaţia ar fi urmat să obţină profit din subînchirierea standurilor.

Conform lui Liiceanu, totalul încasărilor de la expozanţi va fi de 142.510 euro, iar totalul cheltuielilor AER va fi de 216.834 de euro.

"Deficitul financiar al Asociaţiei va fi de 74.323 de euro, pe care îi vom plăti din fonduri proprii, în condiţiile în care pe noi ne costă 98 de euro amenajarea unui metru pătrat. AER închiriază metrul pătrat neamenajat, de la Romexpo, cu 10 euro şi primeşte de la expozanţi 57 de euro pe un spaţiu amenajat", a precizat Gabriel Liiceanu, citat de Rompres.

"Când cumperi un teren gol, dai mai puţini bani decât atunci când pe el se găseşte o vilă", a explicat Liiceanu.

În opinia sa, "replica ministrului la eforturile AER a fost acuzaţia că urmăreşte profitul cu orice preţ şi calomnierea imaginii asociaţiei". Astfel, conform preşedintelui AER, parteneriatul public-privat în acest caz nu mai poate fi posibil. "57 de euro este cel mai mic preţ plătit vreodată de editori la un târg de carte", a adăugat Liiceanu.

Ioan Onisei a afirmat că declaraţiile sale au fost interpretate de presă şi că "a fost într-o situaţie delicată, deoarece ministerul s-a aflat în situaţia de mediator între asociaţiile de editori".

Restul de şase asociaţii de profil din ţară s-au plâns de faptul că AER nu a comunicat, aşa cum cere protocolul, date legate de organizarea târgului, al cărui proiect a fost finalizat în noiembrie 2005.

"Bookfest" vine ca înlocuitor al "Bookarest", târg de carte de vară, organizat anual, în perioada 1992-2005, la Teatrul Naţional Bucureşti, de către Artexpo.

"Bookarest, eveniment cultural major, cu tradiţie, a intrat în colaps în momentul în care Teatrul Naţional a intrat în reparaţii iar spaţiul destinat târgului de carte, oricum îngrozitor de mic, a fost dat Centrului Naţional al Dansului Contemporan. În lipsa unui proiect Artexpo, AER a găsit o soluţie pentru acest an" - a precizat Gabriel Liiceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb