Gabriela Firea, nemulţumită de mafia taximetriei şi parcărilor

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 30 august 2018

Gabriela Firea, nemulţumită de mafia taximetriei şi parcărilor

Au trecut doi ani de mandat şi abia acum Primarul General al Capitalei încearcă să îi înlăture de pe traseu pe taximetriştii certaţi cu legea, care îşi fac veacul în preajma Aeroportului Internaţional Henri Coandă, în apropierea Gării de Nord şi în Centrul Vechi.

Gabriela Firea susţine că, deşi exis­tă un regulament destul de clar aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu privire la desfăşurarea activităţii de taximetrie, regulament ce prevede şi sancţiuni contravenţionale drastice, taximetriştii certaţi cu legea nu par să fie speriaţi de plata unei eventuale amenzi şi continuă vechile practici de suprataxare a clienţilor, de hărţuire a acestora, de refuzare a curselor pe distanţe scurte sau de folosirea unei practici discreţionare privind alegerea clienţilor.

Primarul general a declarat, ieri: "Vreau să stârpim mafia taximetriştilor de la aeroport, de la Gara de Nord şi Centrul Vechi. Împreună cu Lucian Şova, Ministrul Transporturilor, vom impune un set de măsuri drastice care să îi elimine de pe piaţă pe taximetriştii certaţi cu legea. Nu este normal ca la porţile de intrare în capitală, aeroportul şi Gara de Nord să mai avem astfel de taximetrişti. Avem de la Poliţia Locală rapoarte înfiorătoare cu privire la acest aspect".

Una dintre măsuri se referă la introducerea de automate la aeroportul Henri Coandă şi Gara de Nord, unde persoanele care doresc un taxi să obţină un bon de ordine, iar taximetriştii să stea la coadă şi să intre în perimetrul din faţa gării şi aeroportului în funcţie de numărul solicitărilor.

În cele două locaţii şi în Centrul Vec­hi, Gabriela Firea susţine că vor avea acces doar taxiurile nepoluante, cu taximetrişti civilizaţi, cu limbaj adecvat şi care ascultă în autoturisme un alt gen de muzică faţă de cel ascultat acum în majoritatea taxiurilor din Bucureşti.

O altă nemulţumire a primarului Firea este cauzată de atitudinea unor directori, şefi de servicii şi angajaţi ai Municipalităţii. Conform primarului general, situaţia este dramatică la serviciul privind parcările publice din Bucureşti, unde Gabriela Firea susţine că ar exista o "adevărată mafie" care ar fi axată pe ciubucăreală şi pe evaziune fiscală.

Primarul General a declarat: "Sunt în război cu mafia parcărilor care lucrează cu parcagiii municipalităţii. Ei au program de opt ore, până la ora 16:00. Dar, în loc să nu mai lucreze după această oră, parcagiii, în îneţelegere cu anumiţi şefi, continuă activitatea şi după ora 16:00, până târziu în noapte, încasând bani nefiscalizaţi pe care îi împart cu şefii lor. Aceşti băieţaşi care au subjugat bugetul Capitalei vor deveni istorie. Aceast este ultima zabtere a hidrei".

Aceeaşi situaţie ar fi şi cu unii angajaţi de la Administraţia Străzilor şi de la ALPAB, care ar fi favorizat anumite societăţi la încheierea contractelor pe bani publici.

Gabriela Firea a spus: "Unii de la Administraţia Străzilor şi unii de la ALPAB, directori şi şefi de servicii au pactizat, fraternizat cu băieţii «deştepţi» din Bucureşti, cărora le-au oferit contracte pentru lucrări publice executate pe bani din bugetul Capitalei. Pe toţi aceşti angajaţi îi avem nominal, pe listă, şi ei au de ce să se teamă în momentul în care aceste două societăţi vor preda activitatea noilor companii municipale, deoarece nu vor mai face parte din strucutura acestora. Ceilalţi 400 de angajaţi de acolo nu au de ce să se teamă, pentru că ei îşi vor continua activitatea în companiile respective".

Conform primarului general, contractele respective aveau "preţuri umflate cu pompa, ca să câştige doar 3-4 băieţi «deştepţi» din Bucureşti". Gabriela Firea a menţionat că de acum cele mai multe lucrări vor fi executate cu companiile municipale aflate în subordinea Primăriei Generale, iar preţurile vor scădea considerabil.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fantastic, cum gaseste dna Gabi probleme, reincalzeste ciorba si se lupta cu ea. O adevarata amazoana

    pai cum sa fure oameni lor, ai nosti ai psd ului infloritor cu ce mai raman, doar cu 99% din tara, mai ales acum ca avem puterea si majoritatea sa face legi bune pt tot hotul din partidul, poporul romaniaaaa,

    astia 3 trandafiri sunt ultimi ramasi in domeniul public, i am pus in rama sa vedeti cum era odata

    1. Madam Firea nu a auzit de automate pentru parcare? Bagi banu, iei tichet, il pui in geam. A expirat, vine politistu si da amenda. Gata cu toti dubiosii de ls parcari, gata cu tiganeala... dar nu vrea, ce sa ii faci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb