"Gav - Scholz & Friends" lansează prima fază a campaniei "Sibiu - capitală culturală europeană 2007"

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 5 iulie 2006

Consorţiul "Gav - Scholz & Friends", care a câştigat licitaţia pentru campania şi promovarea Programului guvernamental "Sibiu - capitală culturală europeană 2007", va lansa prima fază a campaniei în a doua jumătate a lunii iulie, a declarat, ieri, la o conferinţă de presă organizată la Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), Raluca Sultan, director în acest consorţiu. Ea a făcut cunoscut strategia de comunicare şi promovare, precum şi serviciile integrate necesare promovării interne şi internaţionale a programului, cuprinzând elemente de creaţie, planificare, management şi implementare, relaţia cu publicul şi cu mass-media, organizarea a două centre de informare/comunicare - unul la Sibiu şi altul la Bucureşti.

Campania conţine două etape. Prima, care debutează în a doua jumătate a lunii iulie, are rolul de a sensibiliza publicul internaţional, în primul rând. Faza a doua se va derula pe tot parcursul anului 2007 şi are caracter de menţinere. Componentele celei de-a doua etape sunt preponderent informaţionale, specifice, strâns legate de calendarul manifestărilor culturale.

Societatea Română de Televiziune (SRTV) şi Societatea Româ-nă de Radiodifuziune (SRR) au primit ieri, prin semnarea protocoalelor cu Ministerul Culturii şi Cultelor şi Primăria Municipiului Sibiu, statutul de partener media asociat în cadrul Programului guvernamental "Sibiu - capitală culturală europeană 2007".

Protocoalele au fost semnate de ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, comisarul pentru Programul "Sibiu - capitală culturală europeană 2007, Sergiu Nis-tor, pe de o parte, şi preşedintele-director general al SRR, Maria Ţoghină, şi preşedintele-director general al SRTV, Tudor Giurgiu, pe de altă parte.

Potrivit textului fiecărui protocol, părţile convin asupra necesităţii şi oportunităţii stabilirii unor relaţii de colaborare pe baza interesului comun în des-făşurarea şi sprijinirea acestui program cultural. Cele două instituţii publice media se angajea-ză să iniţieze programe editoriale specifice pe perioada programului "Sibiu - capitală culturală europeană 2007" şi să contribuie prin activităţile lor la difuzarea acţiunilor şi proiectelor culturale. Modalitatea concretă de desfăşurare a parteneriatului, drepturile şi obligaţiile părţilor vor fi stabilite pe bază de contract între părţi în termen de 60 de zile, de la data semnării protocolului.

La semnarea documentelor, ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a declarat că aderarea României la Uniunea Europeană va avea loc odată cu demararea Programului "Sibiu - capitală culturală europeană 2007", fiind o coincidenţă fericită. Iorgulescu a readus în atenţie sumele acordate pentru diverse activităţi de pregătire a oraşului Sibiu pentru desfăşurarea în bune condiţii a programului guvernamental. În total s-au alocat 55 de milioane de lei, repartizate pentru infrastructură, finalizarea lucrărilor la Aeroportul din Sibiu, dar şi pentru restaurarea şi renovarea de faţade şi ganguri - în total 31 de obiective. Adrian Iorgulescu a mai precizat că vor fi alocate, în acest an, şi alte sume, pentru pregătirea evenimentelor culturale care se vor desfăşura în 2007.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis, a subliniat, la rândul său, că evenimentele culturale care se pregătesc au o mare importanţă pentru Sibiu şi pentru România. "Ne prezentăm, la intrarea în Uniunea Europeană, cu o latură pe care o stăpânim bine - cultura", a spus primarul Sibiului, adăugând că s-a construit un parteneriat solid cu MCC şi acum este nevoie de parteneriate solide cu instituţii media. Totodată, el a spus că iniţiativa acestor parteneriate este benefică şi există certitudinea că "lucrurile bune din Sibiu vor fi transmise către public".

Maria Ţoghină a afirmat, la acest eveniment de semnare a documentelor, că Radioul Public are misiunea de a promova valoarea, iar Sibiul "este o valoa-re". La rândul său, Tudor Giurgiu a apreciat că ceea ce se va întâmpla la Sibiu este un eveniment de maximă importanţă. El a spus că SRTV intenţionează să deschidă la Sibiu un studio permanent al Televiziunii Naţionale, asigurându-i pe cei de faţă că vor avea ce vedea pe canalele Televiziunii Publice, referindu-se la proiectele şi programele derulate la Sibiu în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb