Gazprom are departament special pentru coordonarea South Stream

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 ianuarie 2010

Gazprom a înfiinţat un departament special pentru coordonarea proiectelor pentru construcţia gazoductului South Stream, care va lega Rusia de ţările Europei de sud şi centrale, pe sub Marea Neagră, relatează agenţia Itar-Tass, citată de Agerpres. Noua structură va coordona activităţile de proiectare şi construcţie a conductei South Stream, construcţia tronsonului submarin al acesteia, lucrările de modernizare a infrastructurii exis-tente şi a extinderii acesteia în ţările participante la proiect.

Potrivit sursei citate, şef al departamentului a fost desemnat Leonid Ciugunov, care se va subordona direct directorului general al Gazprom, Aleksei Miller. "South Stream are o importanţă deosebită pentru sporirea securităţii energetice a Europei, o bună parte a partenerilor noştri străini solicită Gazprom eforturi consolidate în scopul urgentării realizării unuia din proiectele sale prioritate de diversificare a rutelor de transport al gazelor", a declarat Miller.

Turcia ar vrea ca Gazprom să se implice în Nabucco

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, sosit într-o vizită de lucru la Moscova, ar putea să propună Rusiei să se implice în proiectul de gazoduct european Nabucco, în cadrul discuţiilor pe care le va avea cu preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cu premierul Vladimir Putin, relatează, în ediţia sa de miercuri, cotidianul economic Kommersant, citând presa de la Ankara.

Potrivit Agerpres, presa de la Ankara nu precizează, însă, în ce fel ar putea participa Moscova la acest proiect, care presupune construcţia unui gazoduct din Turcia în UE, ocolind Rusia. Totuşi, experţii turci consideră că participarea la Nabucco ar putea să-i convină Rusiei întrucât oferă o rută alternativă de transport al gazelor central-asiatice în Europa Centrală.

După cum remarcă Kommersant, Moscova doreşte să accelereze punerea în practică a South Stream. Zilele acestea, compania rusă de gaze Gazprom va înfiinţa, cu Banca de Dezvoltare a Ungariei (Magyar Fejlesztesi Bank), un joint-venture pentru construcţia tronsonului ungar al South Stream.

"După ce se va fi rezolvat problema alegerii unui nou preşedinte al Ucrainei, proiectul South Stream ar putea fi anulat. De ce să cheltuieşti 25 miliarde de euro pentru construcţia tronsonului submarin al traseului, când la Kiev va apărea un preşedinte loial Moscovei?", arată şeful Centrului pentru relaţii internaţionale şi analiză strategică de la Ankara Turksam, Sinan Ogan. Potrivit acestuia, citat de Agerpres, Turcia a acceptat să participe la proiectul South Stream doar din considerentul că acesta va fi, în cele din urmă, suspendat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb