"Gazprom" estimează că gazoductul Turkish Stream va costa şase miliarde de dolari

Gabriel Tănase
Internaţional #Energie / 24 iunie 2017

"Gazprom" estimează că gazoductul Turkish Stream va costa şase miliarde de dolari

Grupul rus "Gazprom" estimează că investiţiile necesare pentru construirea celor două linii ale gazoductului Turkish Stream se vor ridica la şase miliarde de dolari, a declarat joi directorul general adjunct de la Gazprom, Andrei Kruglov, informează Reuters.

Cu o lungime de 900 de kilometri, gazoductul Turkish Stream va lega Anapa de regiunea Thracia de pe coasta turcească a Mării Negre. Una din cele două linii ale gazoductului este destinată aprovizionării pieţei din Turcia cu gaze naturale ruseşti, iar cea de-a doua urmează să transporte gaze naturale către ţările din sudul şi sud-estul Europei. Fiecare din cele două lunii ale gazoductului Turkish Stream este proiectată să aibă o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, potrivit Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, Kruglov a declarat: "Investiţia preconizată în Turkish Stream este de aproximativ şase miliarde de dolari. Referitor la finanţarea de proiect, am spus că această posibilitate există pentru secţiunea submarină a conductei. Cu toate acestea, planurile noastre prevăd că Turkish Stream poate fi realizat din fondurile Gazprom". Kruglov a adăugat că până acum "Gazprom" nu a purtat discuţii cu băncile cu privire la atragerea de finanţare pentru Turkish Stream.

Luna trecută, "Gazprom" a anunţat că a început lucrările la gazoductul Turkish Stream pe coasta rusească a Mării Negre şi intenţionează să finalizeze lucrările până la finele lui 2019.

Turkish Stream face parte din planurile Rusiei de a ocoli Ucraina, principala conductă de tranzit pentru livrările de gaze naturale ruseşti destinate Europei, precizează sursa citată. Mai multe dispute între Kiev şi Moscova au condus la suspendarea livrărilor de gaze naturale ruseşti destinate Europei via Ucraina.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb