Gazprom negocieză extinderea contractului pentru gaze cu Grecia până în 2040

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 aprilie 2007

Şeful Gazprom, gigantul rusesc al gazelor a purtat, miercuri, negocieri cu reprezentanţii greci pentru extinderea contractului pe termen lung pentru gaz al ţării, de la data curentă de expirare, în 2016, până în 2040, au declarat reprezentanţii companiei, citaţi de Reuters.

Gazprom a anunţat că Ministerul Dezvoltării din Grecia estimează că 80% din livrările de gaz pentru Grecia sunt de la Gazprom, care deţine monopolul pentru exporturile ruseşti în domeniu.

Gazprom a livrat, anul trecut, peste 2,7 miliarde de metri cubi de gaz Greciei şi estimează că cererea din sectorul electricităţii, industrial şi de consum va ajunge la 6,5 miliarde de metri cubi până în 2010.

Gazprom a mai anunţat că directorul executiv al grupului, Alexei Miller l-a întâlnit pe premierul Costas Karamanlis şi pe ministrul dezvoltării Dimitris Sioufas în timpul vizitei în Grecia şi au discutat oportunităţile pe care le prezintă pentru Gazprom liberalizarea pieţei greceşti.

Gazprom asigură deja un sfert din necesarul de gaz al Europei iar această cotă va creşte în anii următori. Compania doreşte să-şi extindă influenţa prin câştigarea accesului la clienţii finali care folosesc gazul şi să câştige venituri mai mari de la consumatori

Rusia a semnat, la începutul acestui an, o înţelegere cu Grecia şi Bulgaria pentru construirea unei conducte petroliere între portul bulgăresc Burgas de la Marea Neagră şi Alexandroupolis, din Grecia, de la Marea Egee.

O parte majoritară de 51% din această conductă este deţinută de trei companii ruseşti, dintre care una, Gazprom Neft este subsidiara petrolieră a Gazprom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb