GEFCO a avut afaceri de 4,1 miliarde euro, anul trecut

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 21 aprilie 2015

Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială şi lider european în logistica de automobile, a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 4,1 miliarde euro, în creştere cu 1,5% faţă de perioada similară din 2013.

Extinderea activităţii a atras o creştere de 10% ─respectiv 14% la o rată de schimb constantă─ a cifrei de afaceri, generată de colaborarea cu clienţii industriali în afară de PSA Peugeot Citroën şi General Motors, în comparaţie cu 2013. Potrivit unui comunicat al companiei, profitul operaţional actual a ajuns la 105 milioane euro, cu 10,5% mai mare decât în 2013.

Luc Nadal, Preşedintele Comitetului Executiv al GEFCO Group a subliniat: "GEFCO a avut performanţe bune în anul anterior, având în vedere climatul actual dificil. Într-un moment în care controlul asupra întregului supply chain devine o componentă cheie a competitivităţii producătorilor, GEFCO a pus la dispoziţia clienţilor săi o expertiză unică, ceea ce le-a permis să adauge un plus de valoare fiecărei etape din lanţul lor logistic. Dovada constă în creşterea de peste 10% a activităţii Grupului GEFCO pentru anul 2014, prin intermediul clienţilor industriali."

Cu o marjă operaţională de 2,6% (în comparaţie cu 2,4% în 2013) şi un profit operational mai mare cu 10,5%, Grupul GEFCO a reuşit să îşi crească profitabilitatea şi să facă faţă fluctuaţiilor economice şi sectoriale.

La un grad de îndatorare redus, Grupul a produs un flux de numerar liber de 138 millioane euro în ultimii doi ani, dovedind astfel o situaţie financiară solidă. Planul de performanţă iniţiat la mijlocul anului 2014, menit să încurajeze o flexibilitate mai mare a costurilor, precum şi eficienţa modelului de business light-asset, au contribuit la acest management viabil al costurilor.

Eforturile importante depuse de echipele de vânzări au permis Grupului GEFCO să se menţină în primii 10 furnizori de servicii logistice integrate din Europa şi să îşi păstreze statutul de lider în Europa pentru activitatea de FVL (Finished Vehicle Logistics).

Grupul foloseşte expertiza sa unică din industria auto, dobândită în special prin colaborarea cu tradiţionalul client, PSA Peugeot Citroën, în folosul producătorilor din numeroase sectoare, precum: electronice (Hitachi, Philips, LG), bunuri de larg consum (Ikea, L'Oréal, Kering), aeronautice (Safran, Zodiac, EADS) şi bunuri industriale ("High and Heavy"). În 2014, GEFCO şi-a extins portofoliul de clienţi cu 10,6%.

Succesul strategiei de diversificare a GEFCO se reflectă în majoritatea contractelor încheiate în întreaga lume: colaborarea cu Panstar şi World Duty Free Group în Spania, acordul încheiat în Turcia cu Sirona Dental, un producător de echipamente somatologice, precum şi noul parteneriat în România cu Timken, producător şi furnizor global de rulmenţi şi piese industriale.

Strategia de diversificare a înregistrat un succes însemnat în dezvoltarea activităţii în zona "1520". În 2014, GEFCO a semnat 350 de contracte noi în această zonă, cu actori industriali locali şi internaţionali.

Cu o reţea intercontinentală de 80 de hub-uri şi depozite în întreaga lume, GEFCO oferă soluţii personalizate pentru a susţine dezvoltarea internaţională a clienţilor săi. Inaugurarea recentă a platformei de transport aerian, construită în apropierea Aeroportului Internaţional din Frankfurt, reprezintă exemplul perfect al investiţiilor continue în această direcţie. Pe lângă platformele din Paris, Shanghai şi Hong Kong, noul hub oferă o soluţie pentru principalele provocări pe care le întâmpină producătorii, în special în statele CIS (Comunitatea Statelor Independente).

Pentru Grup, anul 2014 a fost marcat, totodată, de semnarea unui contract între GEFCO Spania, GEFCO Rusia şi Talgo, o companie spaniolă specializată în producţia echipamentului feroviar, pentru transportul şi livrarea a 6 trenuri în Rusia, operaţiune realizată printr-o soluţie multimodală.

Pentru a susţine această strategie de creştere, GEFCO a alocat o treime din bugetul pentru investiţii sistemelor informatice, pentru a oferi clienţilor săi toate informaţiile necesare privind operaţiunile de transport.

GEFCO a implementat şi un nou serviciu de transport feroviar door-to-door între Asia şi Europa, o pârghie unică de creştere, ce permite utilizarea vastei reţele feroviare chineze pentru a transporta bunuri spre mai mult de 12 ţări din Asia şi Europa, inclusiv Kazahstan, Rusia, Belarus, Uzbekistan, Germania şi Ungaria.

La sfârşitul anului 2014, Grupul şi-a extins reţeaua în Africa de Nord, prin demararea activităţii în Algeria, una dintre cele mai importante economii africane, cu o locaţie geografică ideală pentru comerţul cu Europa, Orientul Mijlociu, America de Sud şi Asia.

Realizând potenţialul important asociat economiei dinamice a zonei ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est), GEFCO intenţionează să îşi înceapă activitatea în Vietnam, o prezenţă cheie în fluxurile comerciale din zonă, precum şi în Thailanda şi Indonezia. Cu 620 de milioane de locuitori, regiunea ASEAN ar trebui să înregistreze o creştere de 6,4% în 2014, în timp ce PIB-ul ar putea atinge 3 trilioane de $ în 2017. Zona reprezintă, totodată, a 6-a piaţă auto a lumii, cu o producţie record de 4,3 milioane de vehicule în 2013.

Prezentă în Rusia din 2003, GEFCO se bucură acum de toate beneficiile rezultate în urma uniunii cu RZD, de la sfârşitul anului 2012, ce îi conferă un suport strategic pe termen lung, alături de noi oportunităţi de dezvoltare în Rusia şi statele CIS. Pentru a accelera dezvoltarea în cadrul acestei zone prioritare, GEFCO şi-a adaptat structura organizaţională prin crearea unei zone geografice dedicate: "zona 1520", dar şi prin formarea, în Moscova, a unui "cluster" de 50 de experţi în logistică, care şi-a început deja activitatea.

Alte teritorii în care GEFCO intenţionează să îşi extindă activitatea includ Grecia, Serbia şi Coreea de Sud.

Prezentă în 150 de ţări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene. Cu peste 350 de locaţii şi 11.500 angajaţi în întreaga lume, GEFCO îşi dezvoltă activitatea în Asia se Sud-Est, Europa Centrală şi de Est, în Balcani, Asia de Est şi America de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb