"General Motors" negociază preluarea unei participaţii la "Peugeot"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 februarie 2012

"Peugeot Citroen" se pregăteşte să înstrăineze active de 1,5 miliarde euro, inclusiv o deţinere de la divizia de camioane "Gefco".

"Peugeot Citroen" se pregăteşte să înstrăineze active de 1,5 miliarde euro, inclusiv o deţinere de la divizia de camioane "Gefco".

Compania auto americană "General Motors" Co. (GM) poartă discuţii exclusive pentru achiziţia unei cote la producătorul francez de profil PSA "Peugeot Citroen" SA, ca parte a unei viitoare alianţe strategice în Europa, spun surse apopiate situaţiei, citate de presa internaţională.

Conform acestora, "Peugeot Citroen", cea mai mare companie auto din Franţa, ar putea vinde aproximativ 7% din acţiunile sale către "General Motors". Sursele subliniază că o eventuală achiziţie ar fi "pur simbolică" şi va sta la baza unei alianţe comerciale.

Tranzacţia va implica un acord prin care GM nu va achiziţiona o participaţia mai mare la "Peugeot Citroen", fără permisiunea producătorului auto francez, susţin sursele. "Peugeot Citroen" ar putea oferi acţiuni suplimentare printr-o emisiune de titluri cu drept de subscriere.

Oficialii celor două companii nu au comentat în legătură cu o eventuală tranzacţie.

Săptămâna trecută, publicaţia britanică Financial Times informa că "Peugeot Citroen" şi "General Motors" poartă discuţii avansate cu privire la realizarea unei alianţe care să le permită celor două părţi construcţia de autourisme şi componente în Europa. Informaţia a fost confirmată de ministrul francez al muncii, Xavier Bertrand.

La acel moment, "Peugeot Citroen" a dat publicităţii un comunicat de presă în care anunţa că analizează diferite proiecte de cooperare şi alianţe. "Discuţiile sunt în curs şi nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-un acord", potrivit companiei franceze, care nu a identificat partea cu care poartă discuţii.

Vânzările "Peugeot" au scăzut cu 8,8% anul trecut, în Europa, la 1,68 milioane de vehicule, iar cele ale GM - cu 1,9%, la 1,17 milioane de unităţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb