"Generali România"- 44% creştere pe segmentul de asigurări de viaţă pentru angajaţi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 august 2012

"Generali România"- 44% creştere pe segmentul de asigurări de viaţă pentru angajaţi

În primul semestru, compania s-a concentrat pe segmentul de asigurări generale corporate şi pe asigurările de viaţă

Rezultatele financiare obţinute de Generali Ro­mâ­nia în primul semestru al acestui an s-au menţinut la acelaşi nivel cu perioada similară a anului precedent, cu o creştere pe segmentul asigurărilor de viaţă şi o uşoară descreştere pe asigurările generale.

Pe segmentul de asigurări de viaţă, compania a subscris, în perioada ianuarie-iunie 2012, un volum de prime brute de 45,9 milioane de lei. Asigurările de tip Employee Benefits (asigurări încheiate de companii pentru angajaţi) au înregistrat o creştere de 44%. De asemenea, asigurările tradiţionale de viaţă au avut succes, compania înregistrând şi pe această linie o creştere de 3%.

Adrian Marin, Director General al Generali România, a declarat: "Chiar şi într-o piaţă care traversează încă o situaţie dificilă şi se confruntă cu probleme la nivel macroeconomic, am reuşit să folosim la maximum avantajele pe care le avem pe segmentul de employee benefits, susţinerea reţelei Generali Employee Benefits (GEB), unul din liderii la nivel mondial, complexitatea produsului, şi să obţinem rezultate bune. De asemenea, creşterea de 3% la asigurările tradiţionale de viaţă ne arată că oamenii caută protecţie în condiţii economice instabile şi au încredere în brandul şi în stabilitatea noastră".

Volumul de prime brute subscrise pe segmentul de asigurări generale a fost de 213,6 milioane de lei, cu 2,9% mai puţin faţă de semes­trul 1 al anului anterior. Motivul principal al acestui rezultat îl constituie actuala situaţie economică, nefavorabilă dezvoltării pieţei auto, dar şi competiţia acerbă a asiguratorilor, concentrată pe preţ, pe segmentul de asigurări auto.

Asigurările corporate au înregis­trat o creştere de 18%. De asemenea, asigurările tehnice, care deţin în prezent circa 40% din totalul asigurărilor corporate, au marcat o creştere de 55% faţă de anul trecut.

Volumul total de prime brute subscrise de companie în perioada ianuarie-iunie 2012 a fost de 259,5 milioane lei, în scădere cu 2,3% faţă de semestrul întâi al anului precedent, rezultat marcat de trendul asigurărilor auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb