Geoană cere parlamentarilor PSD soluţii economice alternative la programul de guvernare

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 4 februarie 2010

Geoană cere parlamentarilor PSD soluţii economice alternative la programul de guvernare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a cerut, ieri, parlamentarilor formaţiunii să găsească soluţii socio-economice alternative la actualul program de guvernare, informează Agerpres.

Liderul PSD a declarat: "Fac un apel la toţii colegii care au lucrat la programul anticriză al PSD şi la soluţiile alternative în zona socio-economică să reactiveze toate proiectele legislative pe care le-am făcut. Absolut toate propunerile noastre sunt utile, valoroase, şi se află în procesul de legiferare. De asemenea, am o rugăminte către parlamentarii şi colegii din conducerea partidului care au atribuţiuni în domeniul agricol - să devenim extrem de energici în ceea ce priveşte subiectul Camerelor Agricole şi faţă de subiectele care au devenit atât de dureroase pentru agricultorii".

Geoană a spus, de asemenea, că ar dori ca PSD să se implice mai mult "în apărarea drepturilor pensionarilor din România".

Preşedintele PSD a explicat: "Doresc să nu abandonăm ideea punctului de pensie de 45% şi doresc ca în discuţiile noastre să se vină cu un punct de vedere extrem de clar. Nu putem să fim de acord ca pensionarii să piardă 15% din puterea de cumpărare. Nu putem fi de acord ca o lege - aflată acum în dezbatere publică să creeze mai multe nedreptăţi decât le corectează".

Liderul PSD a adăugat că atenţia social democraţilor trebuie să se îndrepte şi către salariaţi, fie bugetari, fie proveniţi din sectorul privat.

"Avem nevoie de soluţii pentru păstrarea locurilor de muncă şi avem nevoie să încercăm să-i ajutăm să depăşească acest moment dificil", a spus Geoană.

Liderul PSD a adăugat că îşi doreşte ca mesajul PSD către mediul de afaceri "să devină mai puternic", iar în zona de educaţie şi sănătate, social democraţii să aibă un "cuvânt mai greu de spus".

Geoană le-a cerut parlamentarilor PSD să promoveze introducerea în noua lege a responsabilităţii fiscale a unor amendamente prin care să se permită un control trimestrial din partea Parlamentului, inclusiv cu privire la alocarea de resurse pentru administraţiile publice locale.

"Nu va fi suficient să-l chemăm pe primul ministru şi pe fiecare ministru responsabil pentru a explica modul de cheltuire a banului public, dar doresc să creez un mecanism legal, transparent şi obligatoriu, astfel încât dezmăţul de alocare pe criterii portocalii şi nu pe criterii de populaţie şi colectivităţi din România să înceteze", a menţionat Geoană.

Liderul PSD crede, în altă ordine de idei, că PSD va trebui să vină "cu o versiune românească" de luptă împotriva sărăciei, în contextul demersurilor care se duc în plan internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb