Germania suspendă temporar salariul minim pentru transportatorii care traversează ţara

Elena Deacu
Companii #Transporturi / 30 ianuarie 2015

UNTRR salută decizia şi consideră că este un prim pas spre soluţionarea acestei problematici

Guvernul german a decis astăzi să suspende temporar noul salariu minim pentru transportatorii care tranzitează această ţară şi care viza, în special, şoferii din Europa de Est, scrie AFP.

"Din consideraţie pentru vecini", în primul rând Polonia, unde guvernul şi companiile de transport s-au angajat într-o campanie împotriva noului sistem, guvernul a decis să suspende dispoziţia care vizează transportul de tranzit până la "clarificarea chestiunii juridice europene", a declarat la Berlin ministrul Muncii, Andrea Nahles, dupa o întrevedere cu omologul său polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România salută decizia Germaniei şi consideră că este un prim pas spre soluţionarea acestei problematici.

UNTRR s-a implicat activ în soluţionarea acestei legislaţii care prevedea ca începând cu 1 ianuarie 2015, introducerea unui salariu minim legal în valoare brută de 8,50 euro pe oră, care se va aplica şi şoferilor profesionişti străini care efectuează operaţiuni de transport internaţional de marfă şi persoane către şi din Germania, cabotaj sau tranzit pe teritoriul Germaniei. Pentru fiecare oră lucrată de un şofer român pe teritoriul german, se va aplica salariul minim din Germania - şi nu cel din România. Amenda pentru nerespectarea salariului minim în Germania poate ajunge până la 500.000 euro.

De asemenea, UNTRR a realizat numeroase demersuri la nivel naţional, european şi internaţional, împotriva aplicării legii salariului minim din Germania transportatorilor romani, avertizând că această lege afectează libera circulaţie a serviciilor în cadrul UE.

UNTRR a solicitat, încă de la anunþarea introducerii acestei legi, Guvernului României să sprijine transportatorii rutieri români prin măsuri urgente împotriva aplicării abuzive a noii legi privind salariul minim din Germania (MiLoG). Germania creează un precedent periculos pentru UE, impunând regulile sale naţionale celorlalte 27 State Membre UE, fără Comisia Europeană sau Parlamentul European.

UNTRR a solicitat încă din data de 19 ianuarie 2015 Guvernului României să se alăture demersurilor celorlalte guverne europene şi să solicite Guvernului Germaniei să introducă un moratoriu pentru transportatorii români privind aplicarea legii salariului minim din Germania, având în vedere că aceştia reprezintă companii care nu sunt stabilite în Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb