GHEORGHE PIPEREA, AVOCAT: "Drepturile şi libertăţile omului sunt banalizate de o populaţie infantilizată de pandemie"

G.M.
Miscellanea / 19 octombrie 2020

"Drepturile şi libertăţile omului sunt banalizate de o populaţie infantilizată de pandemie"

Urgenţa sanitară în România a derapat într-un reflux al democraţiei, a afirmat avocatul Gheorghe Piperea în cadrul dezbaterii "Dreptul contemporan - un nou caz de «test pozitiv»", organizată de site-ul juridice.ro.

"În momentul de faţă avem o stare de alertă care se prelungeşte la nesfârşit, foarte asemănătoare cu starea de urgenţă, care nu mai este supusă niciunui control parlamentar pentru că legile au fost făcute deficitar. În momentul de faţăGuvernul poate declara stare de alertă ori decâte ori consideră necesar pe baza unor pseudo-rapoarte ştiinţifice, pe baza unui Grup de Comunicare Strategică, organism care îşi schimbă cifrele de la o zi la alta.Starea de alertă din România riscă să se transforme în ceva definitiv, în condiţiile în care articolul 53 din Constituţie spune că restricţiile de drepturi şi libertăţi pot fi doar temporare. Constat că în momentul de faţă articolul 53 din Constituţie este de facto anihilat", a declarat Gheorghe Piperea.

Domnia sa a menţionat că, după 6-7 luni de stare de urgenţă şi de stare de alertă, se poate observa că marea majoritate a populaţiei consideră că nu este esenţială libertatea individuală, că drepturile omului nu sunt importante, ci că importantă este ieşirea din această pandemie, care nu se preconizează a fi foarte curând.

"Acest lucru conţine o doză de adevăr eliptic pentru că în timp ce ne concentrăm pe această idee de protecţie, prevenţie, populaţia nu face altceva decât să se infantilizeze. (...) Vorbim despre o parte din populaţie care este infantilizată şi aşteaptă de la statul paternalist soluţii pentru eradicarea molimei şi plata indemnizaţiei de 75% din salariu plus alte tipuri de ajutoare sociale. Omul infantilizat şi panicat este un om uşor de re-editat şi programat; a lăsat garda jos şi este vulnerabil; poate fi uşor infectat cu «noua normalitate». Acest om este un om care uită de propria răspundere şi ajunge să trivializeze, să banalizeze drepturile şi libertăţile omului. Pentru a combate abuzurile este suficient să apelăm la conceptul de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, dar acum, în condiţii de pandemie, apelul la ele pare a fi îngheţat", a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Trebuie boicotate bănci, guverne, corporații, presa, TOT !!! Ajutate să piardă cat mai multi BANI !!!

    1. Presa e subvenționată de stat, dacă nu știai... La noi s-au distribuit 40 de milioane de EUR televiziunilor mari ca să "relateze corect" despre Covid. La fel și corporațiile au primit sume uriaș de la buget în SUA. Aproape că nu mai au nevoie de bani pentru că-i pot primi direct de la stat.

    Are dreptate. Isi bat astia joc de oameni si de drepturile lor. Profita de situatia asta incerta si fac ce vor muschii lor. S-au p...t pe HORECA si pe toata industria de "entertainment". Omu a devenit confuz si anxios. Nu mai poate sa discearna ce e realitate si fictiune. O manipulare in masa. Toata economia asta a ajuns sa depinda de ajutor social ?! Oare ne indreptam din nou spre comunism unde toate drepturile omului sunt ingradite de politica socialista ?!

    si inca nu se vede tot

    peste ceva vreme o sa iasa adevarul la suprefata 

    pentru buna stiinta:CEI MAI INREGIMENTATI DE NOILE "DISPOZITII ANTI COVID" SUNT CHOAR TINERII 

    culmea efectului 

    deci mai "libertini" la reactile autoritatilori sunt cei mai inregimentati! 

    oricum acest ludoviciu este halucinant

    as paria ca pe oglinda lui de acasa nu sunt decat urme ale buzelor sale din procesul de autoadmirare 

    banii dati moca de concernele farmaceutice se vor termina , iar cei care s-au obisnuit cu bani nemunciti vor spune adevarul despre aceasta cacealma mondiala , si atunci sa vezi circ !

    "Guvernul poate declara stare de alertă ori decâte ori consideră necesar pe baza unor pseudo-rapoarte ştiinţifice, pe baza unui Grup de Comunicare Strategică, organism care îşi schimbă cifrele de la o zi la alta"

    Piperea are dreptate. 

    GCS a ajuns sa fie o institutie care nu poate fi contestata, trebuie sa presupunem ca tot ce fac ei este corect, chiar daca prin schimbarea cifrelor e clar ca deciziile lor sunt arbitrare.

    Pentru binele societatii noastre atat acum, cat si pe termen lung, consider ca este necesar sa fie organizate periodic dezbateri cu participare multi-disciplinara, care sa analizeze din mai multe p.d.v. starea de fapt si sa ia decizii care sa reprezinte intreaga societate si nu doar abordarea mioapa a unor bugetari cu pixul in mana. 

    Câteodată, e drept nu foarte des, chiar mă gândesc de ce natura nu este lăsată sa-si urmeze cursul mai ales ca sunt afectați in principal cei bătrâni. Nu zic să moară și eu am 64 de ani ,dar ne chinuim prea mult, distrugem complet economia mondială și de aici se poate naște un război,vor muri in principal tineri, iar natura nu vrea asta !!!

    Nea Piper asta, ale carui simpatii se duc catre marele urs de la rasarit, e cel mai bun la criticat. Cum ne explica el lucrurile noua...daca nu ar fi el nu am intelege nimic...suntem f norocosi ca il avem.

    Cu punctul tau de vedere, dle Piperea, arati ca tu esti mai infantil decat ceillti 75% din populatia Romaniei, asa cum o numesti tu. Mai bine scrie tot despre francul elvetian, ca la politica, dupa articolul asta, ti-ai aratat infantilitatea.

    dobitoc din fauna latrinelor...Nu vede, ca si renata, ca virusul iti ia libertatea si drepturile omului... Reversul nu e niciodata valabil si atunci cine e mai puternic, macar pana cand si daca va apare un vaccin?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb