Ghiţă şi Stanciu au împrumutat 4 milioane euro pentru capitalizarea Flanco Retail

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 iunie 2011

Oamenii de afaceri Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu au contractat două împrumuturi în valoare totală de 4 milioane de euro de la BRD-Groupe Societe Generale şi UniCredit Ţiriac Bank, bani care vor fi folosiţi pentru capitalizarea retailerului de electronice şi IT Flanco Retail.

Împrumuturile sunt de câte 2 milioane de euro fiecare şi au fost garantate cu acţiunile firmei Asesoft Web, deţinută în mod egal de către Ghiţă şi Stanciu.

"Contractul cu BRD a fost semnat în luna mai, iar cel cu UniCredit în iunie. Banii vor susţine dezvoltarea operaţiunilor Flanco Retail. O operaţiune similară a fost realizată în 2009, când am capitalizat magazinul online emag.ro cu suma de 3 milioane de euro printr-un credit contractat de la BRD", a declarat Iulian Stanciu, citat de Mediafax.

Asesoft Web este firma prin care cei doi au preluat, în septembrie 2010, un pachet de acţiuni reprezentând 60% din capitalul social al Flanco Retail, firma care operează business-ul Flanco International.

La vremea respectivă, Ghiţă şi Stanciu au anunţat că intenţionează să facă o infuzie de capital de 4 milioane euro pentru dezvoltarea companiei.

Flanco Retail este unul dintre cei mai importanţi retaileri autohtoni de produse IT&C, electronice şi electrocasnice. Flanco Retail operează magazinele Flanco şi Flanco World, care numără 75 de unităţi.

Cu un capital social de 3,74 milione de lei, Flanco International este controlată integral de Flamingo International şi a intrat în procedură de insolvenţă în decembrie 2009, la fel ca şi asociatul unic.

În decembrie 2009, ING Bank România a declanşat procedura de executare silită asupra Flamingo International, Flamingo Computers, Flanco International şi Flamingo Distribution Center.

Decizia a venit în urma eşecului conducerii Flamingo de a respecta termenii înţelegerii încheiate în noiembrie 2009 privind restructurarea unei linii de credit de 17,5 milioane euro de la ING Bank.

Datoriile Flanco International au atins 23 milioane de euro, iar la nivel de grup au ajuns la 61,85 milioane de euro, potrivit datelor Casei de Insolvenţă Transilvania, din care creditorii ar fi putut recupera cel mult 20 milioane de euro.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane de lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, fondatorul retailerului, care deţine, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titluri.

Midfair Management Services SRL Bucureşti controlează 21,96% din acţiunile Flamingo, iar societatea Nova Trade, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, are o participaţie de 14,95%.

În acţionariatul Flamingo se mai regăsesc Alexandru Ion Ţiriac, cu 5,12%, şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb