Global Finance vrea să înceapă în 2012 un proiect de locuinţe şi birouri în Floreasca

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 19 mai 2011

Global Finance vrea să înceapă anul viitor un proiect imobiliar în zona Calea Floreasca, care va cuprinde un imobil de birouri de 36.000 de metri pătraţi şi trei clădiri de locuinţe totalizând 37.000 metri pătraţi, şi să reia dezvoltarea zonei rezidenţiale din Global City Pipera.

"Complexul va cuprinde o clădire de birouri de 25 de etaje şi trei imobile de locuinţe, două cu 20 de etaje şi una cu 15 etaje. Investiţia este greu de estimat la momentul acesta, proiectul fiind în curs de definitivare", a declarat directorul comercial al Global Finance Real Estate, Aurelia Luca, citată de Mediafax.

Proiectul va fi construit lângă Hala Ford, monument istoric, care va fi integrată în proiect şi va cuprinde 12.000 de spaţii comerciale.

Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat la la sfârşitul lunii aprilie PUZ-ul pentru proiect, care va fi dezvoltat pe un teren de 28.000 de metri pătraţi, achiziţionat în 2007 de companie de la Automatica Bucureşti. Proiectul este dezvoltat prin intermediul firmei Primăverii Gardens.

Tot pentru anul viitor, compania, fondată în Grecia, are în vedere reluarea construcţiei zonei rezidenţiale din complexul Global City din Pipera, cu 500 de locuinţe. Luca a mai spus: "Proiectul este în curs de reconfigurare, pentru a face apartamentele mai mici. Vrem să începem acest proiect tot anul viitor, urmând să cuprindă 500 de unităţi. Piaţa românească mai are multe de oferit. Există un blocaj al pieţei atâta timp cât lucrurile sunt incerte la nivel politic. Mai este şi o problemă a stabilităţii zilei de mâine. În plus, lumea încă aşteaptă scăderi de preţuri, dar în momentul în care vor realiza că s-a atins nivelul cel mai de jos va începe să cumpere din nou. Piaţa are o evoluţie ciclică, după scădere urmează şi creştere, dar nu vom mai vedea evoluţiile din trecut".

Compania semnase deja precontracte de vânzare a 50 din cele 340 prevăzute iniţial în proiect, dar a decis conservarea investiţiei şi returnarea avansurilor plătite de cumpărători.

Complexul din Pipera cuprinde şi spaţii de birouri totalizând 46.000 de metri pătraţi, închiriate în proporţie de 45%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb