Senatorul de Timiş Alina Gorghiu a declarat, astăzi, referindu-se la acuzaţiile aduse în spaţiul public guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, privind colaborarea cu fosta securitate, că orice persoană publică ce ocupă o funcţie şi despre care se dovedeşte că a făcut poliţie politică ar trebui să demisioneze.
Gorghiu a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că de la Timişoara a fost lansată Legea lustraţiei şi că "cei care fac poliţie politică nu au ce să caute în funcţii publice", ea dând exemplul Monei Muscă.
Alina Gorghiu a declarat, citată de News.ro: "Îmi aduc aminte că de la Timiş a pornit iniţiativa cu Legea lustraţiei şi aici era destul de respectată ideea că cei care fac poliţie politică, în general, nu au ce să caute în funcţii publice şi funcţii de demnitate publică. Nu vreau să mă refer la un nume, ci vreau să fac o observaţie sau o apreciere de principiu. Însă la fel de bine îmi aduc aminte cazul Mona Muscă, care în urma unor suspiciuni de aceeaşi natură a ieşit din viaţa politică, a ieşit din viaţa publică şi aş vrea ca genul acesta de cazuri, indiferent de care este numele persoanei respective şi indiferent de popularitatea persoanei respective să nu se analizeze cu oca diferită, să existe aceeaşi unitate de măsură".
Gorghiu a mai spus că îşi doreşte să vadă o reacţie a lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, privind suspiciunile de poliţie politică la adresa ta.
Gorghiu a mai spus: "Mi-ar plăcea, în cazul acesta, să văd reacţia domnului Isărescu pentru că, deşi de trei zile există această suspiciune exprimată în spaţiul public, o anchetă jurnalistică serial, de trei zile, în "România Liberă" văd aşa ceva, nu am văzut nicio reacţie nici a instituţiei, nici a domniei sale. Dacă se confirmă aceste suspiciuni cred că este cazul, repet, indiferent de cum îl cheamă pe omul respectiv, să îşi dea demisia din funcţie".
Cotidianul "România Liberă" publică, în ediţia print de marţi, un material pe patru pagini care susţine că guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, ar fi semnat zeci de note despre colegi şi diplomaţi pentru Securitatea comunistă, înainte de 1989. Isărescu neagă acuzaţiile, considerându-le insinuări, "noi episoade din lunga listă de strădanii de a fi acuzat cu orice preţ de către aceiaşi oameni care şi-au făcut un subiect cotidian din persoana mea".
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) spune că în mai 2002 CNSAS a emis o decizie de neapartenenţă/ necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică în cazul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, precizând că documentele invocate de "România Liberă" au fost transferate către arhiva CNSAS după intrarea în vigoare a O.U.G. nr. 24/2008, iar reverificarea acestuia nu mai este posibilă în actualele condiţii ale legii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2017, 15:21)
Sa dea Domnul! Amin.
2. Succes
(mesaj trimis de Constantin în data de 10.03.2017, 16:51)
Doamne ajuta sa plece vânzătorul nr 1 al țării si dacă se poate si pe lumea cealaltă !
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 10.03.2017, 19:47)
Constantine, nu e bine; ce sa mai ajute daca vanzatorul a stat 27 de ani in post si nu a fost "depistat"/ in fapt, daca ceea ce se afirma este adevarat, inseamna ca nu s-a vrut sa fie aratat cu degetul, asa cum nu s-a miscat nimic in dosarul revolutiei, mineriadelor, etc.. etc....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.03.2017, 20:15)
Alina-te Alinuta, poate te trezesti cu o aschiuta.