Evolutia pieţei serviciilor medicale private va fi un "foc mocnit", în acest an, deoarece "s-a pus stop investiţiilor", consideră reprezentanţii Gral Medical, susţinând că acest sector a înregistrat, în 2013, un declin pe partea de investiţii noi în spitale şi centre medicale.
"Deşi este bine ca o piaţă să evolueze odată cu investiţiile, se pare că problema vine din eficienţa lor. S-a creat o frenezie de a ridica spitale private în anii anteriori încât nu mai conta structura de business, ci numărul mare de paturi. Anii au trecut, iar gradul de ocupare a spitalelor a fost de sub 30%. De aici au apărut probleme cu atingerea pragului de rentabilitate, iar majoritatea au înregistrat pierderi operaţionale", ne-au spus reprezentanţii Gral Medical, subliniind că este interesant de aflat ce se va întâmpla când foarte multe fonduri de investiţii vor dori exitul.
În acest context, Gral Medical şi-a bugetat investiţii de peste 2 milioane de euro pentru acest an, suma fiind parte a bugetului multianual de aproape 5,5 milioane de euro.
În 2014, compania şi-a propus să continue dezvoltarea Spitalului OncoFort, unde vor fi implementate servicii oncologice în premieră pentru ţara noastră.
Pentru următorii cinci ani, Gral Medical are în vedere dezvoltarea unui segment nou medical pe oncologie şi nefrologie; mărirea capacităţii Spitalului OncoFort prin suplimentarea cu 30 de paturi, pentru ca, în câţiva ani, să se ajungă la 100 de paturi, şi modernizarea secţiei de imagisitică medicală cu noi aparate ultraperformante, după cum ne-au spus sursele citate.
Anul trecut, Gral a inaugurat Spitalul OncoFort , un proiect investiţional de aproape 7 milioane de euro.
Compania iniţiază un proiect oncologic ce are la bază un parteneriat internaţional cu viziune pe termen lung, orientat cu predilecţie către punerea la punct a unui sistem medical oncologic.
Parteneriatul se va întinde pe o perioadă de zece ani.
Gral Medical a terminat anul trecut cu afaceri de peste 18,2 milioane de euro, în creştere cu mai mult de 10% faţă de anul anterior, creştere susţinută de segmentul oncologic, divizia de laboratoare Gral şi de activitatea din centrele de imagistică medicală.
Pentru anul în curs, compania şi-a propus o creştere a veniturilor cu 20%.
Gral Medical activează în domeniul serviciilor medicale private din ţara noastră, cele mai importante două firme ale grupului fiind Gral Medical şi Medical Center Gral, în cadrul cărora activează peste 24 de clinici şi laboratoare, echipa medicală depăşind 1.200 de persoane.