Grevă de două zile la "Lufthansa"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Transporturi / 24 noiembrie 2016

Grevă de două zile la "Lufthansa"

Actualizare 12:45 MAE avertizează: O nouă grevă a Sindicatului asociaţiei piloţilor Cockpit, anunţată pentru astăzi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atrage atenţia cetăţenilor români care intenţionează să călătorească cu zborurile Lufthansa, pentru distanţe scurte şi lungi, că Sindicatul asociaţiei piloţilor Cockpit a anunţat o nouă grevă pentru astăzi, până la ora 23:59.

Potrivit unui comunicat al MAE, trimis Redacţiei, pentru ziua de mâine vor fi afectate doar zborurile pe distanţă scurtă în Germania şi Europa. Apelul la grevă se referă doar la zborurile Lufthansa.

Zborurile efectuate de Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu sunt afectate de potenţialele acţiuni de grevă şi vor circula în continuare normal, precizează MAE.

(S.A.)

------------

Sindicatul piloţilor companiei aeriene germane "Deutsche Lufthansa" AG a declanşat, ieri, o grevă de 24 de ore, care va continua şi astăzi, ceea ce a făcut ca toate zborurile pe distanţe scurte şi lungi derulate de operatorul de transport în afara Germaniei să fie afectate.

Ieri, protestul a dus la anularea a aproximativ o treime din zboruri.

Greva de ieri a fost a 14-a organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014. Greva de astăzi este planificată să se încheie la ora 22.59.

"Lufthansa" a anulat ieri 876 din cele aproximativ 3.000 de zboruri, fiind afectaţi aproximativ 100.000 de pasageri. Conducerea companiei germane a avertizat că mişcarea de protest va costa "Lufthansa" între şapte şi nouă milioane de euro pe zi.

Greva de astăzi a fost anunţată de sindicat după ce un tribunal german a respins obiecţiile operatorului de transport, care a cerut oprirea mişcărilor de protest.

"Lufthansa" a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu sunt afectate de greve.

Angajaţii "Lufthansa" nu au reuşit să ajungă la un acord cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă privind cei 5.400 de piloţi şi copiloţi.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce conducerea propune o creştere de 2,5%. În opinia sindicatului, oferta managementului este similară cu o îngheţare a salariului.

"Lufthansa" s-a confruntat cu greve repetate în ultimii ani, declanşate de piloţi şi de personalul de bord în contextul în care managementul vrea să introducă noi măsuri de reducere a costurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb