Group IB: Atacuri cibernetice asupra bancomatelor din toată Europa

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii #IT / 23 noiembrie 2016

Numeroase bancomate din Europa sunt supuse atacurilor cibernetice, conform unui avertisment lansat recent de Group IB - firmă de securitate cibernetică rusească, informează BBC.

Conform sursei, hackerii au reuşit să acceseze sistemele centralizate ale mai multor bănci europene.

Group IB, companie specializată în prevenirea şi investigarea infracţiunilor informatice de înaltă tehnologie şi a fraudei, cu sediul în Moscova, a afirmat că în urma atacurilor cibernetice, bancomatele emit bancnote fără intervenţie umană.

Afectate de aceste atacuri sunt: Armenia, Bulgaria, Estonia, Ţările de Jos, Polonia, Rusia, Spania şi Marea Britanie, conform Group IB, care a refuzat să specifice numele băncilor afectate.

Conform Reuters, Diebold Nixdorf şi NCR Corp, producători de bancomate, au precizat că sunt conştienţi de ameninţarea acestor atacuri cibernetice.

Nicholas Billett, director al Diebold Nixdorf, a declarat: "Hackerii ştiu că vor fi prinşi destul de repede, aşa că se organizează asfel încât să poată sustrage bani de la cât mai multe bancomate înainte să fie prinşi".

Un raport recent realizat de Europol a avertizat asupra creşterii numărului atacurilor cibernetice asupra bancomatelor, deşi, potrivit autorilor, tehnica clonării cardurilor este încă practica cea mai frecventă.

Profesorul Alan Woodward, expert în securitate cibernetică, a afirmat: "Noua metodă de atac presupune obţinerea într-un fel a accesului la sistemele centrale ale băncilor şi infectarea unui număr mare de bancomate simultan, prin urmare crescând suma de bani care poate fi furată într-un timp scurt". De asemenea, colectarea banilor personal de către atacatori de la bancomate face mult mai greu de urmărit grupul infracţional, susţine Alan Woodward.

Group IB a lansat un raport care descrie constatările sale, declarând că aceste atacuri din întreaga Europă au fost conduse de către un singur grup infracţional - Cobalt, care are legătură cu o bandă cunoscută în lumea criminalităţii cibernetice - Buhtrap, care a furat 28 de milioane de dolari de la bănci ruseşti în perioada august 2015 - ianuarie 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb