Gruia Stoica, reţinut de DNA pentru 24 de ore

F.A.
Anticorupţie / 29 ianuarie 2014

Gruia Stoica, reţinut de DNA pentru 24 de ore

Update 21:16 Doru Boştină nu poate părăsi ţara timp de 30 de zile.

Gruia Stoica a fost reţinut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, în timp ce pentru Doru Boştină s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit procurorilor anticorupţie.

----

Update 20:48

Potrivit DNA, Gruia Stoica i-a oferit avocatului Doru Boştină suma de 3 milioane de euro.

----

Update 19:05

Avocatul Doru Boştină, audiat la DNA în acelaşi dosar.

----

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost adus, astăzi, cu mandat la sediul DNA pentru a fi audiat într-un dosar ce are legătură cu Complexul Energetic Oltenia.

Grupul controlat de Gruia Stoica a vrut anul trecut să cumpere pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă, însă tranzacţia nu s-a finalizat.

Procurorii au inceput urmarirea penală pentru Gruia Stoica, reţinut pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, si pentru Doru Boştină Cătălin, avocat în Baroul Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat DNA.

Documentul arată că: "Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt: În luna mai 2013, S.C. Complexul Energetic Oltenia (C.E.O.) S.A. Târgu Jiu, a lansat public procedura de licitaţie pentru încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect "Servicii de transport feroviar de cărbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni".

DNA mai precizează în comunicat: "La data de 17 ianuarie 2014, S.C. C.E.O. SA a transmis invitaţii de participare la procedura de licitaţie (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorităţii contractante) mai multor societăţi, între care către S.N.T.F.M. "C.F.R. Marfă" SA şi SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti. Licitaţia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de 3 ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA".

Din rezoluţiei menţionată a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 22 ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, reprezentând SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti, i-a oferit avocatului Doru Boştină Cătălin suma de 3 milioane de euro, în schimbul influenţei pe care avocatul a lăsat să se creadă că o are, printr-un intermediar, asupra directorului general al S.N.T.F.M. "C.F.R. Marfă" S.A (unul dintre competitori), în scopul divulgării, de către acesta din urmă, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a preţului pe care societatea pe care o conduce urma să îl ofere, în cadrul licitaţiei.

Potrivit comunicatului, acest demers avea ca scop, depunerea de către S.C. Grup Feroviar Român S.A., a unei oferte cu un preţ cât mai apropiat de cel propus de S.N.T.F.M. "C.F.R. Marfă" S.A., astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb